Accor vinde hoteluri de peste 518 mil €

Apropo.ro / 21.12.2007, 09:43
Accor vinde hoteluri de peste 518 mil €
Accor, cea mai mare companie hoteliera din Europa, a anuntat ca va vinde 57 de hoteluri pe care le detine in Franta si Elvetia.

Accor, cea mai mare companie hoteliera din Europa, a anuntat ca va vinde 57 de hoteluri pe care le detine in Franta si Elvetia pentru suma de peste 518 mil. euro, decizia facand parte din strategia companiei de modificare a portofoliului de proprietati, scrie Bloomberg. Hotelurile vor fi vandute catre un grup de investitori, printre care se numara si banca Caisse des Depots et Consignations (CEC) din Franta, precum si catre unor fonduri de investitii ca Axa Real Estate Investment. Cumparatorii vor finanta lucrarile de renovare a hotelurilor, acestea ridicandu-se la o valoare de peste 52 mil. euro, iar Accor se va ocupa in continuare de managementul acestora.

Printre hotelurile care urmeaza sa fie vandute se numara Novotel, Ibis, All Seasons, precum si hotelul de tip economy Etap. In urma tranzactiei, Accor estimeaza o crestere a profitului de aproximativ 5 mil. euro, dupa ce compania isi va achita datoria de peste 350 mil. euro pe care o are in prezent, a anuntat directorul economic al Accor, Gilles Pelisson. Actiunile Accor au inregistrat o crestere de 97 de eurocenti sau 1,8%, atingand un pret pe actiune de 53,8 euro. Compania hoteliera a mai anuntat ca pana in 2010 intentioneaza sa stranga din vanzarile de proprietati peste 1,9 mld. euro, suma pe care urmeaza s-o investeasca in imbunatatirea calitatii serviciilor, precum si in dezvoltarea brandurilor deja existente.

Â