Aceasta este destinaţia de vacanţă în trend – FOTO

De: Alexandra Necsoiu / 06.06.2017, 13:17
Aceasta este destinaţia de vacanţă în trend - FOTO
Odată ce vara şi-a intrat în drepturi, românii încep să îşi împacheteze bagajele şi să se pregătească să plece în vacanţă. Potrivit datelor furnizate de către specialiştii motorului de căutare a ofertelor de călătorie momondo.ro, românii planifică un concediu sub soare latin în această vară, Barcelona fiind în topul destinaţiilor preferate. Dar aceasta nu înseamnă o vacanţa întru totul relaxantă: mai mult de un sfert dintre români consideră planificarea unei vacanţe stresantă.

Perioada de vară este unul dintre cele mai aglomerate sezoane de călătorie din an şi, pe măsură ce zilele de iunie trec, aeroporturile încep să se umple cu români care se îndreaptă spre o vacanţă de vară relaxantă. Chestionând călătorii români şi analizând căutările de zbor pentru lunile de vară, specialiştii au constatat faptul că ţările latine sunt cele mai populare în rândul românilor pentru această vară. Totuşi, se pare că planificarea vacanţei de vară relaxante nu este lipsită de stres.

Barcelona – cea mai căutată destinaţie, dar Faro atrage tot mai mult

Câteva zile la plajă, un roadtrip sau o croazieră? Vara ne dă libertatea să ne petrecem vacanţa în multe feluri. Cu toate acestea, în 2017, românii par să fie atraşi de ceva aparte: o vacanţă în spirit mediteranean în capitala Cataloniei.

În plus, tot mai mulţi români sunt interesaţi să descopere o destinaţie mai puţin explorată până acum: cel mai sudic oraş din Portugalia, Faro, care are cea mai mare creştere în căutări (+490%) în 2017.

 

Top 5 cele mai populare destinatii

1

Barcelona

2

Roma

3

Lisabona

4

Tenerife

5

Atena

Destinatia in tred

1

Faro (+490% mai multe cautari)

 

 

Pregătirea vacanţei determină apariţia stresului

 

În mod obişnuit, există o mulţime de factori de luat în considerare atunci când planificăm vacanţa de vară: de la buget şi alegerea destinaţiei, până la găsirea zborului şi hotelului potrivit şi apoi pregătirea bagajelor pentru vacanţa propriu-zisă. Însă, din moment ce o călătorie se vrea a fi o evadare plăcută şi relaxantă din viaţa cotidiană, iată câteva recomandări despre cum putem gestiona fără stres planificarea vacanţei de vară din acest an.

5 metode prin care să scapi de stresul din vacanţă

Informează-te puţin înainte

Planificarea în avans atunci când vine vorba de rezervarea zborului şi a hotelului te poate ajuta să economiseşti un timp valoros de la a căuta printre oferte de zboruri scumpe şi camere de hotel indisponibile. Ca regulă de aur, este mai ieftin să rezervi zboruri cu 56 de zile în avans, iar multe hoteluri oferă reduceri dacă faci rezervări din timp.

Pregăteşte un checklist pentru bagaje

10 minute rezervate pentru a face un checklist al bagajelor te poate scuti de momentul în care arunci în grabă lucrurile în valiză ca apoi să-ţi dai seama că ai uitat cel mai important lucru: paşaportul tău.

Evită să ajungi în aeroport în ultimul minut

Nu eşti singura persoană care se grăbeşte prin aeroport în lunile de vară, prin urmare începe-ţi călătoria fără probleme, îndreptându-te spre aeroport devreme – nu ştii niciodată în spatele cui vei ajunge la controlul de securitate.

Mai puţin înseamnă mai mult

Odată ce ai ajuns la destinaţia de vacanţă, nu te grăbi să umpli zilele cu cât mai multe planuri posibile. Nu trebuie să vizitezi fiecare punct de atracţie, muzeu sau restaurant din zonă – este în regulă să ai ziua liberă pentru a nu face absolut nimic.

Deconectează-te

Să postezi o fotografie pe Instagram cu acea îngheţată extraordinară pe care tocmai ai savurat-o, să-ţi actualizezi statusul pe Facebook cu poveşti din vacanţă sau să răspunzi rapid la e-mailul de lucru; Să-ţi petreci vacanţa fiind online este ceva uşor de făcut, dar ca să ai parte de un timp liber mai relaxant încearcă să te deconectezi puţin şi provoacă-te să petreci doar o oră pe zi în online.