Același Mario CimarroÂ… Â…cu alta palarie

Apropo.ro / 29.03.2004, 15:54
Același   Mario CimarroÂ… Â…cu alta palarie
Deși apare în postura unui barbat necizelat și neglijent, cu o neobișnuita claie de par dezordonat în loc de pletele brunete cu care ne obișnuisem, Mario Cimarro, alias Juan Reyes, ne asigura ca rolul din producția columbiana Juramantul este cel mai bun și mai


Deși apare în postura unui barbat necizelat și neglijent, cu o neobișnuita claie de par dezordonat în loc de pletele brunete cu care ne obișnuisem, Mario Cimarro, alias Juan Reyes, ne asigura ca rolul din producția columbiana Juramantul este cel mai bun și mai complet al carierei sale. Cu un look mai neglijent decat cel din Pisica Salbatica, Mario Cimarro întruchipeaza, de data aceasta, un personaj nou și mai grosolan decat Luis Mario, dar la fel de irezistibil. Tocmai din acest motiv a fost ales, anul trecut, Galán del Verano, adica un fel de „Bucațica Verii”, de catre telespectatorii postului Televisa, actorul fiind nominalizat, de asemenea, la categoria Seducatorul Anului, într-un sondaj realizat de ziarul El Tiempo, una dintre cele mai importante publicații din Columbia, unde Mario a filmat Juramantul.

Cum a aparut oportunitatea de a juca în Juramantul?
Dupa ce faci o telenovela de un asemenea succes, cum a fost Pisica Salbatica, nu este ușor sa decizi ce drum vrei sa urmezi mai departe, dar eram convins ca trebuie sa caut ceva care ma va ajuta sa progresez ca actor. Așa ca m-am hotarat sa-l interpretez pe Juan Reyes, un personaj care-mi oferea șansa dorita de mine și, pe deasupra, îmi permitea sa lucrez în Columbia, o țara cu producții foarte bune.

Vorbește-ne puțin despre rolul tau.
Cand am citit profilul lui Juan Reyes, am simțit ca era perfect pentru mine și pot spune ca, pana la un moment, a fost cel mai bun personaj pe care l-am interpretat în cariera mea de actor, cel mai complet. Este vorba de un barbat aproape analfabet, dar cu un suflet mare și cu multe conflicte emoționale interioare.

Și cum a primit publicul columbian un asemenea personaj?
Trecand peste parțile rele ale personajului, lumea a fost încantata de el și l-a primit cu multa dragoste. Asta mi s-a parut extraordinar, dar a existat și o contradicție pe care n-am înțeles-o: publicul l-a iubit, în ciuda faptului ca este deseori necioplit, grosolan și chiar agresiv.

Ce parere ai despre barbații macho, ca Juan Reyes?
Nu pledez în favoarea lor, dar reprezinta un comportament universal și nu cred ca vor disparea vreodata. Deși femeia a urcat multe trepte în societate, figura barbatului pe post de cap de familie va ramane permanent în societate.

Înainte de Pisica Salbatica, în Spania te cunoșteam din rolul pe care l-ai avut în La Usurpadora. Ce amintiri pastrezi de la acea telenovela?
Pastrez amintiri deosebite, pentru ca, în afara de faptul ca am stabilit o relație foarte stransa de prietenie cu Gabi Spanic (Paola/Paulina), am avut ocazia sa calatoresc mult. Am trecut prin Los Angeles, Paris și am vizitat tot Mexicul. Adevarul este ca am filmat aceasta telenovela calatorind, și asta mi-a facut placere.

Unde ți-ar placea sa filmezi urmatoarea telenovela?
Mi-ar placea sa lucrez în Spania, o țara care ma încanta… presupun ca e din cauza ca vorbim aceeași limba, dar și pentru ca spaniolii sunt foarte calzi și sociabili. Și mancarea este pe gustul meu, și mi se pare o minune sa poți bea un vin bun oriunde vrei.

Fiind faimos în atatea țari, nu îți este greu sa îți pastrezi viața privata departe de camerele de filmat?
Nu, deloc. Spun pur și simplu „nu” și nimeni nu se baga în viața mea privata. Problemele apar atunci cand artiștii permit sa se amestece toata lumea în intimitatea lor.

Povestește-ne o zi obișnuita din viața lui Mario Cimarro.
Pasiunea mea sunt motocicletele, pentru ca îmi permit sa fiu în contact cu natura înconjuratoare, dar ma și relaxeaza. În rest, ma ocup de Mambo, cainele meu.

Cu obiectivitatea care ți-o da trecerea timpului, ce ți-a placut cel mai mult și ce ți-a displacut la Pisica Salbatica?
Cel mai mult mi-a placut sa vad recompensele muncii mele, creșterea audienței și recunoașterea pe care a avut-o telenovela, dar mi-a displacut lipsa de creativitate a unora dintre cei cu care am lucrat.

Ai știut întotdeauna ca vrei sa te dedici actoriei?
Am devenit actor datorita filmelor lui Marlon Brando. De cand l-am vazut prima oara pe tipul asta, mi-a fost clar ca vroiam sa ma fac actor. Așa ca am facut asta împotriva voinței tatalui meu, care își dorea sa devin avocat.

Cum a reacționat familia cand a aflat?
A durat mult pana sa accepte asta tatal meu, dar cel care persevereaza va triumfa întotdeauna, și sunt convins ca acum este foarte mandru de mine.

Carte de vizita

Nume: Mario Antonio Cimarro Paz
Data nașterii: 1.06.1971
Orașul: Havana
Tara: Cuba
Stare civila: divorțat
Animale: Un Ciobanesc German pe nume Mambo, pe care-l considera fiul sau și îl ia peste tot cu el la filmari, alți doi caini, Rumba și Cheo și pisica Himalaya.
Cetațenie: mexicana, din 1999

Cariera: Juramantul, Pisica Salbatica, Mas que amor, frenesi, Casa de pe plaja, Amor latino, Femeia vieții mele, La Usurpadora, Gente bien, The Cuba Connection, Sentimientos ajenos, Romeo y Julieta

Acasa Magazin