Acordul nuclear franco-libian, sprijinit de Washington

Apropo.ro / 27.07.2007, 13:35
Acordul nuclear franco-libian, sprijinit de Washington
Statele Unite si-au exprimat sprijinul pentru acordul franco-libian privind furnizarea de catre Franta a unui reactor nuclear pentru desalinizarea apei, criticat însa de Germania, care avertizeaza asupra riscului proliferarii nucleare, relateaza AFP. "Guvernul francez va fi în mod sigur

Statele Unite si-au exprimat sprijinul pentru acordul franco-libian privind furnizarea de catre Franta a unui reactor nuclear pentru desalinizarea apei, criticat însa de Germania, care avertizeaza asupra riscului proliferarii nucleare, relateaza AFP.

„Guvernul francez va fi în mod sigur foarte atent pentru a se asigura ca orice acord (definitv) va respecta acordurile internationale”, a declarat purtatorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Sean McCormack.

„Sustinem folosirea în mod pasnic a energiei nucleare si energia nucleara ca alternativa la hidrocarburi. Dar acest lucru trebuie facut astfel încât sa nu existe riscul proliferarii”, a adaugat purtatorul de cuvânt.

McCormack a subliniat totusi ca „Guvernul libian a renuntat voluntar la programele sale de înarmare nucleara”. „Cu garantiile adecvate, cred ca Libia poate beneficia de energie nucleara civila”, a conchis el.

În Germania, acordul nuclear franco-libian a declansat o serie de critici, copresedintele ecologistilor mergând pâna la a-l acuza pe Sarkozy de „activism nationalist excesiv”.

Mediafax