Actiuni Dracula Park pana la 3 aprilie

Apropo.ro / 18.02.2002, 16:32
Actiuni Dracula Park pana la 3 aprilie
Termenul limita de derulare a ofertei publice primare destinata vînzarii de acțiuni Dracula Park a fost prelungit de la 15 februarie la 3 aprilie, conform deciziei Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX Sorin Marica, președintele

Termenul limita de derulare a ofertei publice primare destinata vînzarii de acțiuni Dracula Park a fost prelungit de la 15 februarie la 3 aprilie, conform deciziei Comisiei Naționale a Valorilor Mobiliare, a declarat, luni, agenției MEDIAFAX Sorin Marica, președintele Active International, societatea de valori mobiliare care intermediaza operațiunea.

„Oferta publica se poate lansa pe o anumita perioada de timp, iar în cazul în care nu a fost subscris volumul total al ofertei termenul se poate prelungi în baza unei notificari adresate CNVM de catre emitent”, a precizat Marica.

Președintele Active International afirma ca decizia de prelungire a duratei ofertei de vînzare a acțiunilor intervine într-o perioada în care, de regula, sînt programate ședințele Adunarilor Generale ale Acționarilor societaților. „Noi ținem cont de aceasta situație, pentru ca daca o societate dorește sa subscrie acțiuni Dracula Park, are posibilitatea sa supuna decizia spre aprobare în ședința AGA”, a afirmat Sorin Marica.

Oferta de acțiuni Dracula Park a început în data de 12 decembrie 2001 și ar fi urmat sa se desfașoare pe parcursul a 45 de zile lucratoare, termenul limita prevazut în prospectul de emisiune fiind 15 februarie 2002. Conform prospectului, perioada de derulare a ofertei poate fi prelungita, cu acordul CNVM, pentru o perioada care nu va depași 180 de zile de la data expirarii deciziei inițiale.

Numarul acțiunilor Dracula Park subscrise pîna la 15 februarie se ridica la 6.082.637, corespunzînd unei valori a încasarilor de circa 62,04 miliarde lei. Lansata de Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighișoara cu scopul atragerii de fonduri necesare realizarii proiectului Dracula Park, emisiunea de acțiuni are o valoare de 155 de miliarde de lei (peste cinci milioane de dolari) și vizeaza 15.500.000 acțiuni.

Prețul de emisiune al titlurilor este de 10.000 de lei pe acțiune, însa prețul de vînzare a fost stabilit la 10.200 de lei, din care suma de 200 de lei reprezinta cheltuielile cu comisioane, taxe și speze aferente ofertei. Numarul minim de acțiuni care pot fi subscrise de investitori este zece. Pentru ca emisiunea publica sa fie încheiata cu succes trebuie sa fie subscrise cel puțin 60% din acțiunile puse la vînzare, adica 93 miliarde lei. Pîna în prezent, titlurile Dracula Park au fost achiziționate preponderent de catre persoane fizice. Conform studiului de fezabilitate, aportul societații Fondul pentru Dezvoltare Turistica Sighișoara SA la realizarea proiectului este de 14,4 milioane dolari, respectiv 38,33% din valoarea totala a investiției.

Sumele atrase prin intermediul ofertei publice, echivalentul în lei a cinci milioane dolari, au ca destinație finanțarea realizarii mai multor obiective, între care se numara Castelul Dracula, Institutul Național de Vampirologie, construirea unor ateliere, a cladirilor administrative, a carosabilului și a parcarilor, racordarea la utilitați, ca și acoperirea cheltuielilor legate de proiectarea și consultanța generala.

Lansat oficial în data de 5 noiembrie, proiectul Dracula Park reprezinta o investiție de 31,5 milioane de dolari.

SURSA :www.mediafax.ro