Actori, regizori, personalităţi ale cinematografiei…Cine ne-a părăsit în 2014?

Apropo.ro / 17.12.2014, 14:53
 Actori, regizori, personalităţi ale cinematografiei...Cine ne-a părăsit în 2014?
2014 ne-a adus, pe lângă nenumărate bucurii, şi dispariţia unor oameni cu adevărat valoroşi. Fie că vorbim despre actori sau regizori, oameni de ştiinţă sau icon-uri ale modei, moartea acestora a lăsat o pierdere iremediabilă pentru tot ce înseamnă artă şi cultură.
Robin Williams 
  
Pe data de 11 August, ne-am luat la revedere de la unul din cei mai talentaţi şi iubiţi actori ai Hollywood-ului. Robin Williams a avut o carieră de excepţie atât în film şi teatru, însă depresia de care suferea de ceva vreme i-a venit de hac. 
 
  
Oscar de la Renta
  
Nobil, elegant şi un adevărat trend-setter, Oscar de la Renta ne-a părăsit la vârstă de 82 de ani. În carieră lui, care s-a desfăşurat pe mai mult de 60 de ani, creatorul american de origine dominicană a îmbrăcat cam toate vedetele cinematografiei. 
 
  
Joan Rivers 
  
Joan Rivers se pregătea pentru o operaţie banală asupra corzilor vocale, când a intrat în stop respirator. În urmă ei rămâne o carieră legendară în domeniul televiziunii. Cu siguranţă tuturor le va fi dor de ascuţimea replicilor ei legate de modă. 
 
;
 
Lauren Bacall 
  
De origine română, Lauren Bacall a cunoscut gloria Hollywood-ului în anii ’40 şi mai mult prin povestea de iubire pe care a trăit-o alături de Humphrey Bogart. 
 
  
Richard Attenborough 
  
Om de litere şi regizor, Richard Attenborough a marcat cultură britanică prin filmele pe care le-a regizat. Cel mai faimos dintre acestea rămâne „Ghandi” pentru care a fost răsplătit cu premiul Oscar. 
 
  
James Garner 
  
Unul din cei mai iubiţi actori americani, James Garner, s-a remarcat prin carieră lui în domeniul televiziunii şi al cinematografiei a decedat la vârstă de 86 de ani. Între cele mai notabile roluri sunt cele din „Maverick”, „The Notebook” şi „The Rockford Files”. 
 
  
Maya Angelou 
  
O personalitate aparte în cultură afro-americană, poet şi actriţă de ocazie, Maya Angelou a lăsat în urmă ei o moştenire greu de tăgăduit, mai ales dacă luăm în considerare faptul că ea a fost una dintre primele femei de culoare care au intrat în cercurile destinate până atunci doar albilor. 
 
  
Shirley Temple 
  
Deşi toată lumea o ţine minte doar că pe fetiţă de 5 ani care a cucerit sufletele tuturor, Shirely Temple a avut o carieră de succes până la 85 de ani, ea servindu-şi patria că amabasador după ieşirea din cinematografie. 
 
  
Philip Seymour Hoffman 
  
Considerat cel mai talentat actor al generaţiei sale, Philip Seymour Hoffman a decedat din cauza unei supradoze de heroină la vârstă de 46 de ani. 
 
;