Actori români la Hollywood

Apropo.ro / 01.12.2012, 08:00
Actori români la Hollywood
Dana Rogoz nu este singura actriţa din România care a reuşit să obţină un rol într-un film din a cărui distribuţie fac parte nume importante din Cetatea Filmului.

Dana Rogoz a postat de curând, pe blogul său, o imagine în care apare alături de actorul Christoph Waltz, câştigătorul unui premiu Oscar pentru rolul din Inglorious Basterds. Vedeta a dezvăluit că va juca alături de Christoph şi Matt Damon în filmul The Zero Theoreme, regizat de Terry Gilliam.


„Nu ştiu dacă l-aţi recunoscut din prima pe Christoph Waltz, câştigătorul premiului Oscar pentru rolul din Inglorious Basterds. Cert e că am imensa şansă să joc alături de el într-un film străin, în regia lui Terry Gilliam. Deşi e un rol micut, mă bucur la maxim de această ocazie minunată de a lucra cu nişte oameni absolut geniali. Din distribuţia filmului The Zero Theorem mai fac parte Matt Damon, Tilda Swinton, Ben Whishaw şi David Thewlis, toţi actori uriaşi, pe care sunt convinsi ca i-aţi văzut în multe filme mari”, spune Dana pe blogul său. „Pentru acest rolişor au dat casting peste 40 de actriţe. Proba video a fost trimisă în Anglia, către directorul de casting, Terry Gilliam şi producători, iar ei m-au ales pe mine”, mai dezvăluie actriţa.


Monica Bîrlădeanu a surprins plăcut pe toată lumea prin apariţia sa într-un episod din unul dintre cele mai populare seriale de televiziune din lume, Lost. Chiar dacă a fost un rol mic, vedeta a reuşit astfel să se impună şi în afara graniţelor ţării şi i-a adus şi mai multă notorietate.


În noul său proiect cinematografic, Dom Hemingway, Mădălina Ghenea îl are coleg de platou pe Jude Law, care în film interpretează chiar rolul iubitului său.
Filmul, regizat de Richard Shepard, spune povestea unui spărgător de seifuri, interpretat de Jude Law, care este eliberat după 12 ani de închisoare şi pleacă în Franţa pentru a-şi recupera banii de la fostul său şef. Din distribuţia filmului mai fac parte Demian Bichir şi Emilia Clarke.


Cei mai mulţi dintre noi am auzit de românul Sebastian Stan din distribuţia serialului Gossip Girl, care s-a bucurat şi se bucură în continuare de succes în toată lumea. Actorul, care în serial a avut-o colegă pe frumoasa Blake Lively, nu se opreşte aici cu numele de actori importanţi alături de care a jucat. Sebastian a luat castingul pentru rolul lui Justin Capshaw în pelicula Law & Order, iar în anul 2007 a apărut în The Education of Charlie Banks, care a avut premiera la Tribeca Film Festival şi care a câştigat premiul Best New York Narrative. 2010 este anul care i-a adus lui Sebastian un rol în filmul Black Swan, alături de Natalie Portman şi Mila Kunis. Stan a mai filmat alături de Ashley Greene pentru The Apparition, iar în lungmetrajul Captain America: The First Avenger, actorul român l-a avut coleg de platou pe Chris Evans. În 2012, Sebastian a jucat alături de Amanda Seyfried în thrillerul Gone şi a reluat filmările pentru Once Upon a Time, în rolul lui Mad Hatter.


Pelicula care a făcut-o celebră pe românca Alexandra Maria Lara este Der Untergang (Downfall), film în care a interpretat rolul asistentei lui Adolf Hitler, film ce a obţinut şi o nominalizare la Premiile Oscar. Datorită prestaţiei sale convingătoare din acest film, Francis Ford Coppola i-a scris româncei o scrisoare prin care i-a oferit un rol în lungmetrajul Youth Without Youth. În 2008, Alexandra a făcut parte din juriul Festivalului de Film de la Cannes.
Georgiana Mitroi (one.ro)