Actorii canta

Apropo.ro / 27.02.2006, 11:45
Actorii canta
Considerat unul dintre cei mai importanți actori de culoare din ultimii ani, Jamie Foxx nu a dorit sa se rezume la rolurile de filme și s-a îndreptat vertiginos catre o cariera de cantareț. Moda la Hollywood, de ceva ani, presupune o cariera cel puțin dubla.

Considerat unul dintre cei mai importanți actori de culoare din ultimii ani, Jamie Foxx nu a dorit sa se rezume la rolurile de filme și s-a îndreptat vertiginos catre o cariera de cantareț.

Moda la Hollywood, de ceva ani, presupune o cariera cel puțin dubla. Și astfel, majoritatea actorilor în voga au dat-o pe cantat sau viceversa, unii dintre cei mai cunoscuți cantareți au început sa cocheteze cu actoria.

Jamie Foxx, pe numele sau real Eric Morlon Bishop, a avut parte de o copilarie nu foarte placuta. Cand avea doar cateva luni, parinții lui au divorțat, iar Jamie a fost adoptat de bunici. Aceștia l-au îndrumat catre muzica și l-au înscris la un curs de pian, pe cand avea trei ani. A studiat în continuare muzica urmand universitatea din San Diego și mai tarziu celebra școala de muzica Julliard. În 1989 s-a mutat la Los Angeles, unde sfatuit de prietena lui a început o cariera de comediant.

În doar cațiva ani a reușit sa ajunga un nume cunoscut, iar celebritatea îi batea serios la ușa. S-a apucat de actorie, primul sau rol serios fiind în „Toys”, alaturi de Robin Williams. Au urmat alte roluri în filme tari – „The Great White Hype”, „The Truth About Cats and Dogs”, „Booty Call”, „Held Up”, „The Players Club” sau „Any Given Sunday”, roluri care i-au adus statutul de unul dintre cei mai buni actori de la Hollywood. În 1996 a început chiar lucrul la propriul sau sitcom, „The Jamie Foxx Show”. Toate acestea nu l-au facut însa sa uite de primul lui hobby, muzica.

Cel mai bun an al lui a fost 2004. A primit trei nominalizari la Globurile de Aur, pentru filmele „Redemption: The Stan ‘Tookie’ Williams Story”, „Breakin’ All the Rules” și „Ray”. În tot acest timp, Jamie nu a renunțat la cariera muzicala, lansand în 1994 albumul de debut, „Peep This”. Un cunsocut cantareț a ajuns însa doar în momentul în care a colaborat cu Kanye West la piesa „Gold Digger”, melodie cu care au petrecut saptamani la rand în top Hot 100 Billboard.

Primul succes solo a venit în decembrie 2005, odata cu albumul de R&B „Unpredictable”. De multe ori s-a întamplat ca Jamie sa combine actoria cu muzica, ca în „Ray”, un film biografic despre viața celebrului Ray Charles, pentru care a fost recompensat cu un Glob de Aur și un Oscar. La premiile Grammy din 2005 a interpretat chiar o piesa în memoria regretatului cantareț, alaturi de Alicia Keys.

Afla mai multe despre actorii care ajung cantareți numai din

Tags: