Actorii de la Hollywood au cariere mult mai îndelungate decât actriţele

De: Nicoleta Nicolae / 23.08.2015, 08:00
Actorii de la Hollywood au cariere mult mai îndelungate decât actriţele
Un nou studiu a dovedit faptul că vedetele masculine de la Hollywood, precum Tom Cruise şi Denzel Washington, reuşesc să joace în comedii romantice până în jurul vârstei de 50 de ani sau chiar 60 de ani, însă actriţele trebuie să fie tinere şi sexy dacă vor să interpreteze roluri principale.

Potrivit dailymail.co.uk, studiul evidenţiază o realitate cunoscută şi acceptată de multă vreme la Hollywood: producătorii marilor studiouri consideră că bărbaţii devin mai buni odată cu vârsta, iar femeile trebuie să fie mereu tinere şi sexy.

Noul studiu arată că, chiar şi atunci când starurile masculine ajung la vârsta pensionării, acei actori sunt în continuare distribuiţi în filme în care au partenere actriţe care sunt suficient de tinere pentru a le fi fiice.

O analiză efectuată pe un eşantion de peste 400 de filme produse cu bugete mari la Hollywood a dezvăluit faptul că, odată ce actorii-vedetă precum Tom Cruise (53 ani) şi Denzel Washington (60 ani) depăşesc pragul de 35 de ani, diferenţa de vârstă dintre ei şi actriţele alături de care joacă în filme continuă să crească.

Experţii de la compania GraphJoy au arătat că, până la 35 de ani, Tom Cruise era, în medie, cu 1,25 ani mai în vârstă decât protagonistele filmelor în care a jucat.

Dar, după ce a împlinit 35 de ani, această diferenţă medie de vârstă a crescut la 12,55 ani.

Denzel Washington este, în medie, cu 15,33 ani mai în vârstă decât partenerele sale de pe marele ecran, iar, în cazul actorului Harrison Ford, diferenţa medie este de 13,89 ani.

Studiul a analizat 20 de actori de marcă de la Hollywood în perioada 1980 – 2015.

Sursa: MEDIAFAX