Actorul Adriano Giannini trece de la Madonna la Dolina

De: Dragos Tanase / 28.08.2008, 16:57
Actorul italian Adriano Giannini revine pe marile ecrane cu filmul Dolina, o co-productie Ungaria - Romania!

Dupa ce a facut furori in rolul de macho interpretat in Swept Away (Naufragiati), unde impreuna cu Madonna a format un cuplu de senzatie, actorul italian Adriano Giannini revine pe marile ecrane cu filmul Dolina, o co-productie semnata Ungaria-Romania, care poate fi vizionata, din 29 august, la Hollywood Multiplex si Movieplex.

Selectionata la cea de-a 42-a editie a Festivalului International de Film Karlovy Vary, "Dolina" reprezinta cea mai recenta creatie a celebrului regizor Zoltan Kamondi, al carui vast palmares cuprinde si o nominalizare la Globul de Aur, pentru filmul Kisertesek.

Cu o distributie internationala, "Dolina" aduce pe marile ecrane, pe langa nume celebre ale cinematografiei unguresti: Piroska Molnár, János Bán, si actori romani consacrati: Coca Bloos si Ioana Abur, detinatorul rolului principal fiind actorul italian Adriano Giannini (Swept Away si Ocean’s Twelve).

Actorul Adriano Gianinni O alegorie bizantina despre un regim despotic care si-a propus sa controleze un catun adormit din centrul Europei – filmul Dolina (in regia lui Zoltan Kamondi) – este una dintre cele mai captivante productii de calibrul legendarului film Brazil, in regia lui Terry Gilliam.

In viziunea publicatiei Variety, Kamondi realizeaza cu succes o lume a intrigii si tradarii, o lume la fel de putreda ca si gunoiul care o inconjoara, o opera care nu s-ar fi putut naste fara sprijinul credincioasei sale echipe tehnice: si-au adus o remacabila contributie directorul de imagine, Gábor Medvigy, exceptionalul regizor artistic Gyorgy Arvai precum si costumele suprarealiste realizate de Edit Szücs si Janos Breckl.

Secventa din filmul Dolina In centrul actiunii il vedem pe Gabriel Ventuza (Adriano Giannini), care intr-o zi primeste o comanda din partea fratelui sau mai mare, chiar inainte ca acestuia sa i se garanteze eliberarea din inchisoare timp de o zi. Gabriel trebuie acum sa calatoreasca pana in micul orasel din estul Europei, Bogdanski Dolina, locul copilariei sale, pentru a exhuma ramasitele tatalui sau, faimosul escroc Victor Ventuza. Nevoit sa-si lase in urma viata “lipsita de evenimente”, prioritatea lui Gabriel este acum indeplinirea noii misiuni.

Filmul reprezinta o viziune suprarealista a vremurilor nesigure de tranzitie, generate de schimbarea sistemului politic est-european, ilustrand maniera in care un mic burghez inofensiv venit din vest se transforma intr-un escroc fara scrupule.

O productie semnata Honeymood Films (Ungaria) si Media Pro Pictures (Romania), filmul Dolina va avea vizionarea de presa miercuri, 27 august, cu incepere de la ora 10.30, la CinemaPRO.

 

 

Afisul filmului Dolina

Â