Actorul Brian Cox, starul „Succession”, debutează ca regizor de lungmetraj

De: Ana Obretin / 16.11.2021, 16:49
Actorul Brian Cox, starul

Brian Cox, actorul scoțian cunoscut pentru rolul baronului mass-media Logan Roy din serialul „Succession”, produs de HBO, își face debutul regizoral în film, cu „Glenrothan”. Proiectul este co-dezvoltat de Lionsgate și Nevision.

Actorul premiat cu Emmy, Globul de Aur și Olivier, va juca, de asemenea, în acest film, care este prezentat drept „o scrisoare de dragoste către Scoția”. Proiectul marchează a doua oară când Cox merge în spatele camerei: el a regizat anterior un episod din serialul HBO „Oz”, în 2000, potrivit Variety.

CITEȘTE ȘI: Cine conduce topul vedetelor de pe micul ecran cel mai bine plătite

„Glenrothan” are loc într-o localitate cu distilerii din Scoția și spune povestea a doi frați care s-au înstrăinat unul de celălalt și care s-au reunit în locul natal. Cel mai recent au vorbit în ziua înmormântării mamei lor, când, în urma unui schimb violent de replici cu tatăl lor, cel mai mic dintre cei doi a plecat în America. Patruzeci de ani mai târziu, frații se reîntâlnesc în cele din urmă, înapoi pe pământ scoțian și în satul unde se află afacerea familiei – Distileria Glenrothan.

Decorul filmului este probabil inspirat de distileria Glenrothes din Scoția, care a fost fondată în 1879 și este cel mai bine cunoscută pentru whisky-ul său single malt. Proiectul a fost creat de apreciatul actor și scriitor scoțian David Ashton („McLevy”) și a fost scris împreună cu scenaristul premiat Jeff Murphy („Hinterland”).

Brian Cox spune că filmul este un omagiu adus Scoției

„‘Glenrothan’ este omagiul meu adus elementelor care fac din Scoția o țară atât de extraordinară, în care vitalitatea și măreția pământului sunt exprimate prin pasiune și dorință – echilibrate de umorul adânc înrădăcinat și de înțelegerea absurdului pe care o are scoțianul”, a spus Cox.

La fel ca personajul său din „Succession”, Logan Roy, Brian Cox s-a născut în Dundee, Scoția. A câștigat un Glob de Aur pentru acest rol în 2020. Actorul a apărut în mod regulat în film și televiziune din 1965. Debutul său în lungmetraj a fost „Nicholas and Alexandra”, din 1971, și l-a jucat pe Dr. Hannibal Lecktor în „Manhunter”, din 1986. A devenit celebru la mijlocul anilor 1990, datorită rolurilor din „Rob Roy” și „Braveheart”, iar printre filmele ]n care a jucat se numără „The Bourne Identity” (2002), „The Ring” (2002), „X-Men 2” (2003), „Troy” (2004), „The Bourne Supremacy” (2004), „Zodiac” (2007), „Rise of the Planet of the Apes” (2011) și „Churchill” (2017). 

CITEȘTE ȘI: Serialul „Succession/ Succesiunea” revine pe HBO GO

Foto: Profimedia Images