Actorul Don Johnson a câștigat 14 milioane de euro dintr-un proces

De: Gabriela Voicu / 19.02.2013, 10:00
Actorul Don Johnson a câștigat 14 milioane de euro dintr-un proces
Actorul Don Johnson a câștigat 14 milioane de euro în urma procesului privind veniturile provenite din serialul polițist "Nash Bridges".

Actorul de origine americană Don Johnson, în vârstă de 63 de ani, a avut câștig de cauză în procesul asupra veniturilor provenite din serialul polițist „Nash Bridges”, care a rulat între 1996 și 2001. Astfel, actorul s-a ales cu o sumă de peste 14 milioane de euro.

Procesul lui Don Johnson împotriva companiei Rysher Entertainment a intrat în lumina refletoarelor în vara anului 2010. Actorul pretindea că parteneriatul său cu Rysher Entertainment îi garanta jumătate din profitul serialului dacă se filmau peste 66 de episoade. „Nash Bridges” a ajuns la 122 de episoade.

În 2010,Johnson a obținut peste 38 de milioane de euro, însă în octombrie anul trecut câștigul fost redus la 11 milioane de euro, după ce compania producătoate a făcut apel în instanță, potrivit publicației „Variety”.

Nash Bridges

Rysher Entertainment consideră că despăgubirile pe care Johnson le pretinde trebuia să fie determinate fie de o clauză contractuală „a încasărilor brute ajustate”, fie de profiturile de pe urma taxelor de distribuție sau a costurilor de producție pe care compania le-ar fi încasat. Totodată, compania susține că acest serial a fost unul costisitor, având și datorii de 29 de milioane de euro.

Johnson a depus apel la ultima decizie, dar se pare că luptă dintre cele două părți a ajuns la final din moment ce documentele prezentate în fața Curții Superioare din Los Angeles arată că Rysher a virat aproximativ 14 milioane de euro către compania de producție a lui Johnson, la sfârșitul lunii ianuarie, relatează „The Hollywood Reporter”.