Actorul Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani

De: Ana Obretin / 20.05.2021, 15:57
Actorul Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani

Actorul Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani, după ce a stat mai multe luni internat în Spitalul Floreasca din București.

În februarie, fiica actorului Ion Dichiseanu, Ioana Dichiseanu, spunea că tatăl său are probleme de sănătate, în urma unei „investigații făcute greșit” cu două luni înainte, într-o clinică privată.

„Este adevărat că tata trece din nou printr-o cumpănă. Nu a avut nici data trecută, nici acum, legătura cu Sars Cov2. Totul este din cauza unei investigații făcute greșit, la începutul lunii decembrie, la o clinică privată, dar mai multe detalii voi da la momentul oportun. Știu că pentru el, cea mai mare bucurie a acestei profesii este iubirea publicului. Așa că vă rog să ne îndreptăm gândurile și rugăciunile pentru ca tata să vină cu bine acasă. Doamne ajută!”, a scris Ioana Dichiseanu pe Facebook.

Potrivit Gândul, actorul a fost internat în urma unei pneumonii.

Ion Dichiseanu a fost unul dintre cei mai longevivi artiști români, cu o carieră de 60 de ani. A jucat pe scena Teatrului Nottara, în spectacole de teatru TV şi radiofonic și în zeci de filme.

În cinema, a debutat în 1961, în ”Darclée”, de Mihai Iacob, un film care a foct inclus în competiţia oficială a Festivalului de la Cannes. Este cunoscut publicului din serialul „Toate pânzele sus” și din filme ca „Trandafirul galben”, de Doru Năstase, „Revanşa”, de Sergiu Nicolaescu, „Pistruiatul”, de Francisc Munteanu etc. Cel mai recent a apărut într-un rol de mici dimensiuni în filmul premiat anul acesta cu Ursul de Aur, „Babardeală cu bucluc sau porno balamuc”, de Radu Jude.

În 2002 a fost decorat cu Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Cavaler. În 2015, a primit o stea pe Aleea Celebrităţilor, pentru întreaga activitate artistică, iar, în 2017, actorul a primit premiul Gopo pentru întreaga carieră.

De-a lungul vieții a lansat mai multe volume, printre care „Ion Dichiseanu: Adevărul, mai frumos decât legenda” și „Am fost rivalul regelui. Povestea mea de iubire cu Sara Montiel”.

CITEȘTE ȘI: Alexandru Arşinel, Ion Dichiseanu şi Sergiu Nicolaescu, omagiaţi cu stele pe Aleea Celebrităţilor

Foto: Facebook/ Ion Dichiseanu