Actorul James Woods, printre cei mai inteligenti oameni de pe Pamant

Apropo.ro / 25.12.2011, 12:23
Actorul James Woods, printre cei mai inteligenti oameni de pe Pamant
Actorul James Woods, un elev american de 12 ani si o sahista din Ungaria se numara printre cei mai inteligenti oameni de pe Pamant.

Un IQ cuprins intre 120 si 129 indica un nivel foarte ridicat de inteligenta. Cei pe care vi-i prezentam in continuare au IQ-uri cu mult peste aceasta valoare, insa unii dintre ei traiesc in anonimat si au profesii obisnuite sau care nu le pun la incercare inteligenta.

Judith Polgar are 35 de ani si IQ 170. Ea este cel mai bun jucator feminin de sah din istorie. A devenit cel mai tanar mare maestru cand avea doar 15 ani, fiind antrenata de tatal ei inca de la o varsta frageda.

Jacob Barnet este un elev american in varsta de 12 ani, care are IQ 170. Pana la varsta de 3 ani nu a vorbit deloc, dar cand a inceput sa articuleze primele cuvinte, a spus alfabetul corect si in ordine inversa pe nerasuflate. Tot la 3 ani, cand parintii l-au dus la planetariu, Jake a raspuns corect la o intrebare despre forta gravitationala a planetei Marte fata de satelitii sai, uimind audienta.

William James Sidis

James Woods are 64 de ani si este unul dintre cei mai cunoscuti actori americani. Desi a fost elev eminent si are IQ 180 el a ales aceasta meserie care nu ii solicita prea mult inteligenta.

Philip Emeagwali este scriitor nigerian, in varsta de 56 de ani, cu IQ 190, americanul Christopher Michael Langan a lucrat ca muncitor in constructii, ingrijitor de animale si pompier, iar acum este scriitor, are 59 de ani si IQ 195, iar Christopher Hirata este astrofizician si profesor universitar, care la 16 ani lucra deja pentru NASA, si are IQ 225 la doar 29 de ani. William James Sidis, psihiatru american de origine ucraineana, era cel mai inteligent om cunoscut pana acum. A fost admis in Universitatea Harvard la 11 ani si pana la absolvire vorbea fluent 40 de limbi. A fost arestat in 1918 pentru participarea la o revolta, iar dupa ce a fost eliberat a avut doar slujbe umile, pana in 1944, cand a murit.