Actorul Michael Constantine a murit. Câștigătorul premiului Emmy, cunoscut pentru „My Big Fat Greek Wedding”, avea 94 de ani

De: Nicoleta Lepădatu / 09.09.2021, 08:08
Actorul Michael Constantine a murit. Câștigătorul premiului Emmy, cunoscut pentru

Actorul Michael Constantine, în a cărui lungă carieră a luat un premiu Emmy și a avut multe roluri memorabile, a murit pe 31 august la casa sa din Reading, Massachusetts. Avea 94 de ani și a murit din cauze naturale, a confirmat agenta sa, Julia Buchwald.

Michael Constantin a fost cel mai bine cunoscut pentru rolul din „My Big Fat Greek Wedding”, un film indie care a apărut de nicăieri și a avut un succes impresionant. Filmul a avut și o continuare și o a treia versiune era în faza de planificare, de această dată acțiune având loc în Grecia.

Filmul original din 2002 a obținut încasări de peste 360 de milioane de dolari în întreaga lume, devenind una dintre cele mai de succes comedii romantice din toate timpurile.

Dar Michael Constantin a avut o carieră lungă înainte de acel succes. El a fost directorul școlii în popularul serial TV „Room 222”. Rolul lui Seymour Kaufman a fost unul esențial în producția care a fost difuzată pe ABC-TV între 1969 și 1974.  El a și câștigat un Emmy pentru acesta, în 1970.

Dincolo de acest rol, el a apărut și în „The Untouchables”, „Kojak” și „Airwolf”. El a fost, de asemenea, judecătorul Matthew Sirota în „Sirota’s Court”, un sitcom care a rulat un an la NBC în sezonul 1976-77. Michael Constantin a mai jucat în „Naked City”, „Perry Mason”, „Ironside”, „Gunsmoke” și  „Hey, Landlord”, în 1960, dar și în „Remington Steele”, „Murder, She Wrote” și Law & Order în anii ’80 și ’90.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Nuntă a la grec