Actorul Mihai Fotino a murit

De: Gabriela Voicu / 13.01.2014, 16:35
Actorul Mihai Fotino a murit
Actorul de comedie Mihai (Mișu) Fotino, actor al Teatrului Național București (TNB), a murit azi, la vârsta de 83 de ani.

„Maestrul Mihai Fotino a încetat din viață, în cursul zilei de azi, la vârsta de 83 de ani. În cei peste 50 de ani petrecuți pe scena Teatrului Național I. L. Caragiale din București, artistul a dat viață unor personaje memorabile. Îți mulțumim, Maestre!”, se arată și într-un mesaj publicat de TNB pe pagina oficială de Facebook.

Maestrul Mihai Fotino și-a desfășurat activitatea de mai bine de 70 de ani. A jucat în numeroase comedii și a fost prezent în emisiuni de televiziune.

Horoscop 2014 – Vezi ce prevăd astrele pentru zodia ta în 2014!

Copilăria și adolescența le-a trăit la Brașov. Tatăl lui era actor și au jucat împreună încă de când era foarte mic. A debutat la vârsta de 6 ani în piesa de teatru „Coloniale”.

Din 1952, Mihai Fotino era actor la Teatrul Dramatic din Brașov. A fost remarcat de marele regizor Sică Alexandrescu, care a decis să-l aducă la București. Din 1956, a jucat la Teatrul Național „I.L. Caragiale” din București.

La cea de-a XIV-a ediție a Galei Premiilor UNITER, din 3 aprilie 2006, maestrul Mihai Fotino a fost premiat pentru întreaga sa activitate.