Actorul Omar Sharif a murit la vârsta de 83 de ani

Apropo.ro / 10.07.2015, 18:00
Actorul Omar Sharif a murit la vârsta de 83 de ani
Actorul de origine egipteană Omar Sharif, celebru pentru roluri din filme precum "Lawrence al Arabiei" și "Doctor Zhivago", a murit la vârsta de 83 de ani, în urma unui infarct.

Purtătorul de cuvânt al artistului, Steve Kenis, a anunțat că actorul a murit într-un spital din Cairo, vineri, potrivit bbc.com.

În luna mai a acestui an, fiul lui Omar Sharif declara într-un interviu acordat ziarului spaniol El Mundo că actorul avea pierderi de memorie și s-a retras din activitate din cauza maladiei Alzheimer de care suferea. „Tatăl meu are Alzheimer. Este dificil de stabilit în ce stadiu este boala sa”, a declarat la acel moment Tarek El-Sharif. „Este evident că starea sa de sănătate nu se va îmbunătăți, ci va deveni din ce în ce mai rea”, a mai spus fiul lui Omar Sharif.

Tarek El-Sharif a mai spus că tatăl său se lupta de trei ani cu această maladie și a ajuns chiar să confunde numele filmelor sale.

„Încă știe că este un actor faimos”, a spus Tarek El-Sharif. „Pierderile sale de memorie afectează aspecte specifice, detalii precum momentul în care a fost într-un anumit loc sau cu cine a jucat într-un anumit film”, a mai spus la momentul respectiv fiul lui Omar Sharif.

Sursa: MEDIAFAX