Actorul Ronald Pickup, cunoscut pentru rolul din „The Crown”, a murit

De: Ana Obretin / 25.02.2021, 19:01
Actorul Ronald Pickup, cunoscut pentru rolul din

Actorul britanic Ronald Pickup, cunoscut pentru rolurile din filmele „Best Exotic Marigold Hotel” și din serialul „The Crown”, a murit la vârsta de 80 de ani.

Agentul actorului a spus că acesta „a murit liniștit, ieri (miercuri, n.r.), după o lungă boală, înconjurat de soția și familia sa”.

Ronald Pickup a jucat rolul arhiepiscopului de Canterbury în serialul „The Crown” și l-a jucat pe Neville Chamberlain în filmul din 2017 „Darkest Hour”.

A avut o carieră prolifică în teatru, film și televiziune. Pickup a devenit cunoscut în 1964, când a interpretat rolul unui medic în episodul „The Tyrant Of France” din serialul de succes „Doctor Who”.

În 1967, a jucat într-o faimoasă producție BBC a lui Franco Zeffirelli, o adaptare după „Mult zgomot pentru nimic/ Much Ado About Nothing” de William Shakespeare.

De asemenea, a jucat în filmele „The Mission” și „Prince of Persia: The Sands of Time” și a deținut rolul Norman Cousins ​​în filmele „Best Exotic Marigold Hotel” din 2011 și 2015, une a apărut alături de Judie Dench și Maggie Smith

Într-un interviu pentru PA, din 2012, Pickup a declarat că rolul său preferat este cel al scriitorului George Orwell din filmul TV „Crystal Spirit: Orwell On Jura”, care a tratat perioada în care acesta a scris aclamatului roman „1984”. 

CITEȘTE ȘI: Chick Corea, pionier al muzicii jazz, a murit la 79 de ani 

Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler și militant pentru dreptul la libertatea de exprimare, a murit 

Foto: Profimedia Images