Actorul Valentin Uritescu, grave probleme de sănătate. Se luptă de ani buni cu boala. „Iau multe medicamente, devin confuz”

De: Cătălina Matei / 21.10.2016, 10:54
Actorul Valentin Uritescu, grave probleme de sănătate. Se luptă de ani buni cu boala.
Actorul Valentin Uritescu, în vârstă de 75 de ani, suferă de la vârsta de 36 de ani de sindrom extrapiramdal.

„Nu-i chiar Parkinson, dar e pe acolo”, spune acesta. Actorul a făcut dezvăluiri emoţionante despre boala cu care s-a luptat ani de zile. Cu toate astea, acesta a urcat pe scenă şi a bucurat publicul cu rolurile sale. Sunt foarte bolnav (…). Acum nu mă pot concentra, iau multe medicamente, devin confuz… Când mă voi petrece, voi fi cărat rapid la Vinerea, unde m-am născut, dar mă tem că atunci nu va vorbi nimeni despre mine la TV. Nu prea am avut prieteni”, a mărturisit Valentin Uritescu.

Cât CÂŞTIGĂ un actor român pentru un spectacol! DEZVĂLUIRI făcute de Valentin Uritescu

Se pare că debutul bolii de care sufera Uritescu se leaga de un rol. „La Teatrul Tineretului din Piatra Neamţ am primit primul meu rol de dramă, aproape tragic, in piesa „Mai inainte de a cânta cocosul”, de Ivan Bukovkan. Actiunea se petrecea în timpul razboiului, într-o localitate ocupată de nemţi. Un soldat german este împuşcat. Comandantul trupelor de ocupaţie alege zece localnici si-i inchide într-o pivnita. Ostaticii trebuiau sa spuna cine îl omorâse pe soldat, altmiteri urmau sa fie executati. Tensiunea era teribila. Rolul meu era minunat. L-am jucat cu o intensitate extraordinară. Atât de tare am intrat în personaj încât mi s-a declanşat un tremur la piciorul stâng”, a povestit Valentin Uritescu.

Foto Facebook