Actriţa care a jucat rolul Prinţesei Leia din „Star Wars” a murit – FOTO&VIDEO

De: Cătălina Matei / 28.12.2016, 10:39
Actriţa care a jucat rolul Prinţesei Leia din „Star Wars
Actriţa Carrie Fisher, celebră pentru rolul Prinţesei Leia din seria „Star Wars" a murit la vârsta de 60 de ani, a confirmat purtătorul de cuvânt al familiei sale, Simon Halls. „Anunţăm cu adâncă tristeţe că Billie Lourd confirmă faptul că iubita sa mamă, Carrie Fisher, a decedat în această dimineaţă. Aceasta a fost iubită de întreaga lume, care îi va simţi lipsa enorm", a transmis acesta. În urmă cu trei zile, aceasta a fost internată în stare gravă, în urma unui infarct.

În urmă cu trei zile, actriţa Carrie Fisher a suferit un atac de cord la bordul unui avion ce efectua o cursă pe ruta Londra-Los Angeles. Vedeta a primit îngrijiri de la o echipă de intervenţie imediat după ce avionul a aterizat la Los Angeles şi a fost transportată la spital. Înainte de aterizare, însă, pasagerii i-au administrat primul ajutor pentru că încetase să respire, scrie gandul.info.

Fisher provine dintr-o familie consacrată la Hollywood, fiind fiica actriţei Debbie Reynolds şi a cântăreţului Eddie Fisher. Călcând pe urmele părinţilor săi faimoşi, aceasta şi-a făcut debutul pe Broadway la vârsta de 15 ani, alături de mama sa, în „Irene”. Debutul său cinematografic a venit în 1975, odată cu filmul „Shampoo” al lui Warren Beatty, însă a cunoscut adevărata celebritate odată cu seria „Star Wars”, în 1977. 

După mai multe roluri în televiziune, următorul film important al lui Fisher a fost cel din „The Blues Brothers”, cu toate că a fost atunci catalogată drept „femeia misterioasă” Apoi a apărut în „Star Wars: Imperiul Contraatacă” şi „Întoarcerea lui Jedi”, dar şi în spectacolul de pe Broadway numit „Agnes of God”. În 1986 aceasta a avut un rol şi în pelicula lui Woody Allen, „Hannah and Her Sisters”. 

În anul care a urmat Fisher şi-a lansat prima carte intitulată „Postcards from the Edge”, un roman autobiografic care a fost apoi transformat în film în care au jucat Meryl Streep şi Shirley MacLaine. Carrie Fisher şi-a continuat cariera cinematografică, jucând în filme precum „When Harry Met Sally”, „Austin Powers: International Man of Mystery”, „Scream 3″ şi „Jay and Silent Bob Strike Back”. Şi drumul său ca autor a continuat cu publicarea romanelor „Surrender the Pink” şi „Delusions of Grandma”. 

Fisher, care s-a luptat cu dependenţa de droguri şi cu tulburarea bipolară, a ajuns din nou în lumina reflectoarelor în 2015, atunci când s-a întors în rolul care a consacrat-o, cel al Prinţesei Leia în „Star Wars: Trezirea Forţei”, de unde am aflat că Leia şi Han Solo s-au despărţit, iar fiul lor Ben, Kylo Ren, s-a întreptat şi el spre partea întunecată a Forţei. 

Din 1983 până în 1984 Fisher a fost căsătorită cu Paul Simon, dar nu au avut copii împreună. În 1992 a dat naştere unei fetiţe a impresarului Bryan Lourd, pe numele ei Billie Lourd.