Actriţa de comedie Anne Meara, mama actorului Ben Stiller, a murit la vârsta de 85 de ani

De: Nicoleta Nicolae / 26.05.2015, 08:00
Actriţa de comedie Anne Meara, mama actorului Ben Stiller, a murit la vârsta de 85 de ani
Actriţa de comedie Anne Meara, mama actorului Ben Stiller, nominalizată de patru ori la premiile Primetime Emmy, a murit sâmbătă, la vârsta de 85 de ani, informează contactmusic.com.

Actriţa Anne Meara a avut o carieră de peste şase decenii în film şi televiziune şi a devenit celebră alături de soţul ei, Jerry Stiller, cu care a fost căsătorită timp de 61 de ani. Cei doi artişti au format un duo de comedie, Stiller & Meara, care a apărut cu regularitate la televiziunea americană începând din anii 1960, în special în emisiunea „The Ed Sullivan Show”.

Show-urile lor de comedie se bazau de obicei pe diferenţele religioase dintre ei, întrucât Jerry Stiller este evreu, iar Anne Meara provenea dintr-o familie catolică irlandeză.

În 1975, Anne Meara a interpretat rolul principal din serialul „Kate McShane”, produs de postul CBS, care i-a adus prima nominalizare la premiile Primetime Emmy. Artista americană a primit alte trei nominalizări la aceste premii, pentru rolurile din „Archie Bunker’s Place” (în 1981 şi 1982) şi „Homicide: Life on the Street” (în 1997).

În 1977 a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru rolul din serialul de comedie „Rhoda”.

Anne Meara a fost însă o actriţă talentată şi în domeniul dramatic şi a fost nominalizată la premiile Tony în 1993, pentru evoluţia ei din spectacolul de teatru „Anna Christie”.

Sursa MEDIAFAX