Actriţa Jayne Meadows Allen, nominalizată de trei ori la premiile Emmy, a murit la vârsta de 95 de ani

De: Nicoleta Nicolae / 29.04.2015, 06:00
Actriţa Jayne Meadows Allen, nominalizată de trei ori la premiile Emmy, a murit la vârsta de 95 de ani
Actriţa de film, teatru şi televiziune americană Jayne Meadows Allen, nominalizată de trei ori la premiile Emmy, a murit la vârsta de 95 de ani, informează contactmusic.com.

Jayne Meadows Allen, soţia lui Steve Allen, primul prezentator al emisiunii „The Tonight Show”, a murit din cauze naturale, în reşedinţa ei din Encino, un oraş din statul american California, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Într-o carieră de peste şase decenii, Jayne Meadows Allen s-a remarcat în producţii cinematografice legendare, precum „Undercurrent” (1946), „Cântecul omului de tinichea/ Song of the Tin Man” (1947), „Lady in the Lake” (1947), „David and Bathsheba” (1951), dar şi în filme mai recente, precum „Casino” (1995). A jucat alături de soţul ei în drama „College Confidential” (1961) şi a interpretat-o pe mama personajului jucat de Billy Crystal în franciza „City Slickers”.

Jayne Meadows Allen a apărut cu regularitate în emisiunile-concurs de televiziune „I’ve Got a Secret”, „To Tell The Truth” şi „What’s My Line” şi a fost nominalizată de trei ori la premiile Emmy, pentru rolurile interpretate în „Meeting of Minds”, „St. Elsewhere” şi „Înalta societate/ High Society”.

A jucat şi în multe spectacole pe Broadway, New York, remarcându-se în producţii precum „The Gazebo”, „Once in a Lifetime” şi „Many Happy Returns”.

Sursa MEDIAFAX