Actriţa Kate del Castillo, explicaţii despre relaţia sa cu traficantul ‘El Chapo’

De: Nicoleta Nicolae / 20.01.2016, 10:57

Actriţa Kate del Castillo, explicaţii despre relaţia sa cu traficantul 'El Chapo'
Actriţa mexicană Kate del Castillo, care a intermediat întâlnirea dintre traficantul de droguri 'El Chapo' şi actorul Sean Penn, a fost chemată să dea explicaţii în faţa procurorului Mexicului privind natura relaţiei sale cu şeful cartelului drogurilor din Sinaloa, relatează AFP.

Kate del Castillo, 43 de ani, cunoscută în Mexic pentru interpretarea unei şefe a cartelului drogurilor în telenovela ‘La Reina del Sur’, se află în centrul atenţiei după ce a participat, alături de actorul american, la interviul cu narcotraficantul din lumea reală şi evadatul Joaquin ‘El Chapo’ Guzman.

În cadrul unui schimb de mesaje între actriţă şi un avocat al lui ‘El Chapo’, publicat luni de cotidianul El Universal, a fost adusă în discuţie o investiţie a baronului drogurilor într-o marcă de tequila deţinută de Kate del Castillo.

În mesaj, avocatul evocă posibilitatea ca ‘El Chapo’ să devină asociat la marca ei de tequila. „Incredibil (…), ar fi genial”, răspunde Kate del Castillo.

Potrivit legii mexicane, orice tranzacţie financiară realizată cu fonduri ilicite este asimilată cu infracţiunea de spălare de bani. Trezoreria SUA interzice de asemenea firmelor sau cetăţenilor SUA să facă afaceri cu persoane sancţionate de acest organism, pe lista sa fiind inclus şi ‘El Chapo’.

Kate del Castillo ar putea depune mărturie în faţa unui reprezentat al ministerului public la consulatul Mexicului din Los Angeles, în SUA, ţară de reşedinţă a actriţei mexicano-americane, a explicat în ziarul El Universal procurorul general Arely Gomez.