Actrița Meryl Streep a donat 1 milion de dolari unui teatru newyorkez

De: Gabriela Voicu / 08.10.2012, 15:00
Actrița Meryl Streep a donat 1 milion de dolari unui teatru newyorkez
Actrița americană Meryl Streep a donat celebrului Public Theater din New York 1 milion de dolari, ca omagiu adus fondatorului instituției, care i-a fost și mentor, Joe Papp.

Actrița americană Meryl Streep a donat celebrului Public Theater din New York 1 milion de dolari, ca omagiu adus fondatorului instituției, Joe Papp, și producătoarei / regizoarei Nora Ephron.

Meryl Streep și-a făcut debutul pe Broadway în piesa „Trelawny of the Wells”, montată pe scena acestui teatru în 1975, și a fost sprijinită de impresarul Joe Papp, care a înființat Public Theater în anul 1954.

Joi, un purtător de cuvânt al instituției a anunțat că Meryl Strep a donat teatrului newyorkez suma respectivă în memoria lui Papp, care a murit în 1991, și a Norei Ephron, care a murit în luna iunie a acestui an.

Meryl Streep (Foto: Hepta)

Anunțul a fost făcut la o recepție organizată pentru a celebra restaurarea clădirii teatrului din Astor Place, care a costat 40 de milioane de dolari.

Actrița Meryl Streep este triplă câștigătoare a premiului Oscar, pentru rolurile din „Kramer vs. Kramer”, „Sophie’s Choice” și „The Iron Lady”.

Ea a primit și cele mai multe nominalizări din istoria Oscarurilor, acumulând 17 până în prezent.