Actrița Mira Furlan, cunoscută din serialele “Babylon 5” și “Lost”, a murit

De: Loredana Toma / 22.01.2021, 11:23
Actrița Mira Furlan, cunoscută din serialele “Babylon 5” și “Lost”, a murit

Actrița croato-americană Mira Furlan, cunoscută mai ales pentru rolurile Delenn din serialul “Babylon 5” și Danielle Rousseau din “Lost”, a murit la vârsta de 65 de ani. Nu a fost făcută, încă, o cauză exactă a decesului, însă starea ei de sănătate s-a tot înrăutățit în ultima vreme.

“Am tot sperat că își va reveni, însă nu a fost așa. Se auzise, la un moment dat, că se simte ceva mai bine”, a declarat, potrivit Variety, creatorul serialului “Babylon 5” J. Michael Straczynski.

“Mira a fost o femeie blândă, iubită de toată lumea”

“Mira a fost o femeie bună și blândă, o actriță extrem de talentată și era prietenă cu toți cei din echipa serialului ‘Babylon 5’. Suntem toți devastați din cauza veștii despre moartea sa. Vom avea nevoie de ceva timp să acceptăm situația, așa că aveți puțină răbdare cu noi dacă suntem mai tăcuți o perioadă. S-a stins prea devreme și vestea devine din ce în ce mai greu de acceptat”, a mai spus Straczynski.

Mira Furlan s-a născut în fosta Iugoslavie și în 1991 a emigrat în SUA, iar, în 1993, s-a alăturat echipei “Babylon 5”, ca Delenn, rol interpretat în toate cele cinci sezoane ale serialului. În 2004 a debutat în “Lost”, difuzat de postul ABC, în rolul Danielle Rousseau.

Actrița a jucat anterior în mai multe filme iugoslave, precum “When Father Was Away on Business”, de Emir Kusturica, “The Beauty of Vice”, de  Živko Nikolić, “Three For Happiness” și “In the Jaws of Life”, ambele de Rajko Grlić.

CITEȘTE ȘI: Actrița și regizoarea Nathalie Delon a murit la 79 de ani

FOTO: Profimedia Images