Actriţa Shailene Woodley, protagonista seriei ”Divergent”, arestată – FOTO&VIDEO

De: Cătălina Matei / 11.10.2016, 16:55
Actriţa Shailene Woodley, protagonista seriei ''Divergent'', arestată - FOTO&VIDEO
Actriţa americană Shailene Woodley a fost reţinută de autorităţi în timpul unui protest care a avut loc în statul american Dakota de Nord împotriva unui proiect vizând construirea conductei petroliere gigant Dakota Access, ce va străbate patru state.

Vedeta din ”Divergent”, în vârstă de 24 de ani, a fost arestată în zona şantierului de lângă localitatea St Anthony, în timp ce transmitea în direct pe Facebook manifestaţia de protest la care au participat circa 200 de persoane.

Shailene Woodley a declarat că se îndrepta în mod paşnic spre maşină când a fost prinsă de jachetă şi nu a fost lăsată să îşi continue drumul. Aceasta ar fi fost încătuşată şi susţine că a fost aleasă din mulţime de poliţiştii înarmaţi pentru că este o persoană ”foarte cunoscută”. 

Potrivit autorităţilor, ea este una dintre cele 27 de persoane reţinute sub acuzaţia de încălcare a proprietăţii şi participare la o revoltă. Proiectul Dakota Access, în valoare de 3,7 miliarde de dolari, a atras numeroase proteste pe scară largă, în special de la susţinătorii locuitorilor nativi Standing Rock Sioux Tribe. Conducta va trece prin statele Iowa, Illinois, North Dakota şi South Dakota.