Actrițele din serialul „Girls”: Putem ajuta multe femei să aibă mai multă încredere în sine

Apropo.ro / 14.04.2014, 19:15
Actrițele din serialul
Lena Dunham, Allison Williams și Zosia Mamet, trei dintre actrițele principale ale serialului "Girls", au declarat, într-un interviu acordat The One, că, prin intermediul acestei producții, ele pot ajuta "multe femei să se simtă confortabil în propria piele și să aibă mai multe încredere în sine".

Serialul „Girls” este o comedie cu accente uneori dramatice, ce prezintă aventurile și experiențele de viață prin care trec patru tinere newyorkeze. Creat de Lena Dunham, care este și scenaristă, regizoare și actriță în show, serialul „Girls” a fost premiat cu două Globuri de Aur în 2013 și cu un Primetime Emmy în 2012. Cel de-al treilea sezon al serialului „Girls” a debutat pe 12 ianuarie pe postul HBO, care a anunțat recent că va produce un al patrulea sezon, ce va fi difuzat în 2015.

Fiind întrebate cum ajută acest serial fetele obișnuite să crească, să fie mai puternice, Lena Dunham a afirmat: „Nu știu exact cum ne ajută… Dar, dacă ar fi să găsesc un răspuns foarte specific, o fată mi-a spus odată: «datorită vouă nu-mi mai ascund abdomentul în timp ce fac sex». Iar pentru mine această mărturisire a fost extrem de importantă, fiindcă noi «vorbim» mult despre nuditate în acest serial și un asemenea feedback m-a făcut să realizez că putem ajuta, astfel, multe femei să se simtă mai confortabil în propria piele, să aibă mai multă încredere în sine. Dar noi nu încercăm să le învățăm pe femei ceva anume, prezentăm doar unele fragmente de realitate. Când a apărut serialul – și am stârnit multe critici încă de la primele episoade -, cineva mi-a spus: «dacă n-ați fi generalizat în titlu și în loc să-i spuneți «Fete», să-i fi zis «Fetele astea»… ați fi scăpat mai ușor!» Însă adevărul este că, da, putem generaliza…”.

Citește interviul integral pe www.one.ro