Actualizarea la viitorul sistem de operare Windows 10 va fi gratuită în primul an pentru utilizatorii Windows 7 și Windows 8.1

De: Carmen Ulian / 13.02.2015, 13:00
Actualizarea la viitorul sistem de operare Windows 10 va fi gratuită în primul an pentru utilizatorii Windows 7 și Windows 8.1
Compania Microsoft a anunțat că actualizarea la sistemul de operare Windows 10 va fi gratuită pentru utilizatori, în primul an.
Microsoft a anunțat acum două săptămâni și jumătate că actualizarea la viitorul sistem de operare Windows 10 va fi gratuită în primul an pentru utilizatorii Windows 7 și Windows 8.1, însă nu a oferit prea multe detalii despre ce se va întâmpla după trecerea acestei perioade. Unele persoane s-au temut că Windows 10 va deveni un serviciu care va necesita plata unui abonament, însă compania a ținut să ne asigură că „Windows as a service” înseamnă cu totul altceva.
 
Actualizarea gratuită a licențelor de Windows 7 și Windows 8.1 a fost o veste excelentă, utilizatorii putându-se bucura pe de o parte de o trecere gratuită la o versiune care se anunță deja atrăgătoare, iar Microsoft urmând să beneficieze pe de altă parte de o migrare mai rapidă și să poată lăsa în urmă versiunile mai vechi. 
 
Compania nu a clarificat însă ce se va întâmpla dincolo de acest an de grație, însă cei care au tresărit neplăcut la auzul sintagmei „Windows as a service” pot sta liniștiți deoarece nu este vorba de implementarea unui abonament.
 
Mai multe detalii pe Go4it.ro