Acupresura amelioreaza durerile de spate

Apropo.ro / 28.02.2006, 12:01
Acupresura amelioreaza durerile de spate
Acupresura s-a dovedit mai eficienta în ameliorarea durerilor de spate decât tratamentele convenționale, potrivit unui studiu taiwanez. Aproape 90% dintre pacienți au declarat ca durerile de șale s-au diminuat considerabil dupa terapia cu acupresura, care consta în apasarea cu

Acupresura s-a dovedit mai eficienta în ameliorarea durerilor de spate decât tratamentele convenționale, potrivit unui studiu taiwanez. Aproape 90% dintre pacienți au declarat ca durerile de șale s-au diminuat considerabil dupa terapia cu acupresura, care consta în apasarea cu vârful degetelor a acelorași puncte din corp stimulate în timpul acupuncturii.

Cercetatorii al caror studiu a fost publicat de British Medical Journal Online au recrutat 129 de pacienți suferinzi de dureri cronice de spate, de la o clinica ortopedica. Jumatate au fost tratați cu fizioterapii convenționale iar cealalta jumatate cu acupresura. Acupresura a redus dizabilitațile la 89% dintre cei tratați, iar îmbunatațirile remarcate au durat șase luni.

Acupresura s-a dovedit eficienta și pentru cei care sufereau de dureri la picioare sau dureri „care interferau cu munca” pe care o desfașurau.