Acupunctura, eficienta în bolile genitale

Apropo.ro / 27.07.2004, 13:44
Acupunctura, eficienta în bolile genitale
Uneori, medicina clasica nu poate rezolva rapid afecțiunile ginecologice. Tratamentele de lunga durata, pe langa faptul ca sunt o povara greu de purtat, au și o serie de efecte adverse. De aceea, ar fi de preferat alegerea unei metode complementare. Acupunctura, utilizata de

Uneori, medicina clasica nu poate rezolva rapid afecțiunile ginecologice. Tratamentele de lunga durata, pe langa faptul ca sunt o povara greu de purtat, au și o serie de efecte adverse. De aceea, ar fi de preferat alegerea unei metode complementare.

Acupunctura, utilizata de medicina chineza de mii de ani, se practica cu succes și în Romania. Dr. Tuțu Codruț, medic de medicina generala, specialist în acupunctura și fitoterapie, trateaza aproape zilnic femei cu diverse tulburari în sfera genito-urinara. Cu cateva ace și un regim adecvat, chisturile ovariene pot disparea, infertilitatea poate fi înlaturata, iar ciclurile neregulate se regleaza.

Ovarele de fildeș lecuite cu ace
Mai mult de 5-7% dintre femei sufera de sindromul ovarelor polichistice. Aceste ovare sunt cunoscute și sub denumirea de ovare de fildeș. Pentru ca simptomele nu debuteaza brusc, femeile ajung destul de tarziu la medic. Dar acupunctura poate rezolva ambele probleme. „Înțeparea anumitor puncte de pe suprafața pielii are ca rezultat echilibrarea energiilor și restabilirea funcțiilor organelor interne, deci și a ovarelor. Se știe ca tulburarile endocrine sunt principala cauza a apariției chisturilor ovariene, așa ca se acționeaza direct asupra meridianului glandelor endocrine”, susține dr. Tuțu Codruț. Dupa 15-20 de ședințe de acupunctura, chisturile pot fi resorbite.

Sterilitatea se poate trata
În mai mult de 80% dintre cuplurile sterile, infertilitatea pleaca de la partenera. Atunci cand este vorba despre o sterilitate provocata de absența ovulației în cursul ciclului menstrual, de o neregularitate sau de o încetinire a acestei ovulații, acupunctura poate fi utilizata ca tratament. Dr. Tuțu Codruț stabilește mai întai diagnosticul prin metodele chinezești (examinarea limbii pacientei, palparea pulsului, examinarea pielii), combinate cu cele folosite în medicina clasica, dupa care prescrie un numar de ședințe de acupunctura, în funcție de gravitatea sterilitații.