Acuzaţii de plagiat! Inna poate plăti 230.000 de euro despăgubiri

De: Cătălina Matei / 20.10.2014, 10:17
Acuzaţii de plagiat! Inna poate plăti 230.000 de euro despăgubiri
Faima aduce şi necazuri, nu doar bucurii. Cel puţin în cazul româncei care a ajuns în topurile internaţionale şi care a fost acuzată, recent, de plagiat. Astfel, Innna a fost dată în judecată de către un artist spaniol care o acuză de plagiat şi care pretinde despăgubiri în valoare de 230.000 de euro.

Potrivit click.ro, compozitorul spaniol Robert Ramirez Carrasco susţine că piesa „Club Rocker”, interpretată de Inna, îi aparţine de fapt. Astfel, el susţine că pierdut contracte importante şi că a ajuns să sufere de depresie şi insomnii.

Foto: Facebook

Artistul spaniol a sesizat Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, iar avocaţii care îl reprezintă au cerut o analiză a piesei Innei, pentru a stabili dacă aceasta are elemente similare cu melodia lui Carrasco.

„Interpreta româna Inna şi compozitorii acesteia au furat practic elementele cele mai importante din nota melodică a piesei originale, , şi le-au transpus efectiv în melodia ce susţin că le aparţine, prezentand-o drept o creaţie personală, fapt ce îi face vinovaţi de plagiat”, a scris artistul din Spania în cererea de judecată.

El este reprezentat în România de mai mulţi avocaţi care i-au citat şi pe băieţii din trupa Play&Win, care îi compun piesele Innei.