Acuzatii pentru Sorin Bagiu

Apropo.ro / 14.09.2004, 10:27
Acuzatii pentru Sorin Bagiu
Directorul executiv al FC Universitatea Cluj, Sorin Bagiu, a încasat, în prima jumatate a anului 2004, aproximativ 117 milioane de lei pentru rezultatele echipei de fotbal în returul campionatului trecut, informeaza "ZC Sport", supliment al "Ziarului clujeanului". Într-un raport privind

Directorul executiv al FC Universitatea Cluj, Sorin Bagiu, a încasat, în prima jumatate a anului 2004, aproximativ 117 milioane de lei pentru rezultatele echipei de fotbal în returul campionatului trecut, informeaza „ZC Sport”, supliment al „Ziarului clujeanului”.

Într-un raport privind situația financiara a divizionarei B FC Universitatea Cluj, pe lînga alte încasari și plați, se precizeaza valoarea primelor atribuite cîtorva persoane din cadrul clubului, alaturi de Sorin Bagiu figurînd și Ioan Baciu și Adrian Bogdan.

În primele șase luni ale anului 2004, el a încasat 117.611.440 lei, pe lînga salariul sau obișnuit, de 15 milioane de lei lunar. Membri în conducerea administrativa, Adrian Bogdan și Ioan Baciu, au încasat și ei sume de 69.683.200 de lei, respectiv 20.141.040 de lei. Aceste sume au fost încasate de cei trei în 22 iunie 2004. 

„Ziarul clujeanului” informeaza ca și alte persoane din cadrul clubului au beneficait de prime.

„Exista un paragraf în Regulamentul de Ordine Interioara care spune ca persoanele care contribuie la victorie pot fi propuse pentru premiere”, a declarat Adrian Bogdan, secretarul FC Universitatea Cluj.

Pe de alta parte, reprezentanții celorlalte cluburi importante din Cluj considera nefireasca situația de la Universitatea. „Eu nu iau prime, pentru ca nu joc. Probabil, președinții iau prime de victorie acolo unde joaca ei înșiși”, a comentat Iuliu Mureșan, președintele clubului CFR Cluj.

Președintele gruparii Unirea Dej, Adrian Hetea, susține ca nu a primit niciodata astfel de prime. „Probabil ca unele cluburi au atît de mulți bani încît pot sa îi treaca pe lista de premiere și pe președinte, și pe vicepreședinte sau alte persoane din structura administrativa”, a spus Hetea.

Președintele clubului Industria Sîrmei Cîmpia Turzii, Mihai Bordea, spune ca este o practica cel puțin ciudata. „Sînt aici de 21 de ani, nu am luat și nu voi lua niciodata prime pentru victorie sau de obiectiv. La clubul nostru doar antrenorii și fotbaliștii primesc asemenea bonusuri, pentru ca ei sînt raspunzatori pentru rezultatele din teren”, a spus Bordea.

Mediafax