Ada Milea, turneu cu „Quixote” in Marea Britanie

De: Dragos Tanase / 10.12.2007, 09:49
Ada Milea, turneu cu
Ada Milea, Bogdan Burlacianu si Adrian Cristescu vor merge intr-un turneu la Oxford si Londra, cu spectacolul "Quixote".

Ada Milea, Bogdan Burlacianu si Adrian Cristescu vor merge, in luna decembrie, intr-un turneu la Edinburgh, Oxford si Londra, cu "Quixote", versiunea muzicala a povestii lui Miguel de Cervantes, informeaza Institutul Cultural Roman (ICR) de la Londra.

"Quixote", un concert dulce-amar de Ada Milea dupa romanul lui Cervantes, cu sintetizator, chitara electrica si "voci trasnite", va fi organizat la Oxford – 12 decembrie si Londra – 14 decembrie. La Edinburgh, spectacolul a avut loc in data de 7 decembrie.

"Quixote" a avut premiera in 2005, fiind prezentat ulterior intr-un turneu in Romania. Spectacolul Adei Milea este versiunea muzicala a povestii lui Cervantes, despre mori de vant, vise si exuberanta Spaniei medievale, intr-o interpretare contemporana.

Ada Milea a mai sustinut concerte in Marea Britanie, alaturi de Cvartetul Balanescu, la The Spitz, si proiectul "Insula", realizat cu Alexander Balanescu.

Bogdan Burlacianu este membru al formatiei Fara zahar si a inceput sa colaboreze cu Ada Milea din 2005, odata cu proiectul "Quixote". In 2007, cei doi au lucrat si la spectacolul "Nasul" de Gogol. Bogdan a compus muzica si pentru "With a little help from my friends" de Maria Manolescu si "LaLaLaDoDo" de Oana Rusu.

Adrian Cristescu a castigat numeroase premii la concursurile nationale si internationale de pian clasic. Pasionat de jazz, Adrian studiaza la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti.

Spectacolele se vor juca in limba engleza.