Adele Chirică, despre drama fiului ei, la ”Totul pentru dragoste”

De: Cristiana Trifu / 07.03.2018, 11:17
Adele Chirică, despre drama fiului ei, la ”Totul pentru dragoste”
Adele Chirică este în prezent preşedinta ”Asociaţiei Dravet şi alte epilepsii rare” din România şi vine astaziã, de la 14:00 la ”Totul pentru dragoste”, emisiunea prezentată de Mirela Vaida la Antena 1, pentru a-şi spune povestea uluitoare.

Adele a devenit mamă în 2012. Când avea 7 luni, în prima zi de Crăciun, Davis, fiul ei, face prima criză violentă de epilepsie. Era în braţele bunicii, în faţa bradului. Au chemat salvarea şi au ajuns la spital, au fost trimişi direct la neurologie unde i s-a pus diagnosticul: epilepsie!

Timp de 5 ani copilul urmează un tratament drastic pentru epilepsie, până când, într-o zi, Davis intră în coma, iar neurologii din România ridică din umeri şi o sfătuiesc pe Adele să meargă cu el în Paris. Ajung la un spital în Paris şi acolo află că, de fapt, Davis suferă de Dravet, o formă extrem de rară de epilepsie. Medicul din Paris nu o menajează pe Adele şi îi povesteşte, în detaliu, ce înseamnă această boală, inclusiv faptul că fiul e în pericol de moarte. Când aude asta, Adele leşină. Ajunsă înapoi în România avea să treacă printr-un nou şoc. Medicamentul pentru Dravet prescris de doctorul din Paris în combinaţie cu medicamentele prescrise de neurologul român îi provoacă lui Davis insuficienţă hepatică şi ajunge la Fundeni cu hemoragie internă.

În căutarea de soluţii salvatoare pentru fiul ei, Adele descoperă un forum din America. Află detalii despre boală şi reuşeşte să îşi salveze copilul de la moarte. Aici o găseşte şi pe Teodora, cu care ulterior avea să creeze Asociaţia Dravet în România şi începe lupta cu autorităţile.
Adele este o mamă singură şi susţine că nici nu vrea să se mai îndrăgostească, nu mai vrea nicio relaţie, mărturisind că singura iubire a vieţii sale rămâne fiul ei, Davis.
Tot astăzi, la ”Totul pentru dragoste” vine şi Loredana Latiş, iniţiatoarea campaniei „Stop abuz, Start ocrotire”. Iniţiativa ei nu este deloc  întâmplătoare având în vedere faptul că şi ea a fost  victima abuzurilor tatălui vitreg până la vârsta de 15 ani.
Poveştile incredibile de viaţă ale celor două femei, dar şi felul cum a decurs şi decurge în continuare lupta lor, telespectatorii le vor afla astăzi, de la ora 14.00, în cadrul emisiunii ”Totul pentru dragoste”, prezentată de Mirela Vaida la Antena 1.