„Adevărații Finlandezi” vor „marcarea” străinilor cu cipuri și banderole

De: Marian Andrei / 17.04.2012, 14:00
Asistenta unui deputat al Parlamentului din partea partidului naționalist "Adevărații Finlandezi", Helena Eronen, a propus introducerea, pentru străini, a unor însemne speciale pe braț și implantarea de microcipuri.

Articolul ei a fost publicat pe site-ul Uusi Suomi (Finlanda Nouă) și, cu toate că a fost șters la puțin timp după apariție, apărătorii drepturilor omului și experții atrag atenția asupra creșterii ponderii fenomenelor naționaliste în Finlanda.

Eronen a invocat volumul mare de muncă al polițiștilor și a explicat că banderolele și cipurile vor permite stabilirea naționalității persoanelor suspecte.

În opinia sa, musulmanii ar putea fi recunoscuți datorită unei semiluni pe fundalul culorilor steagului țării lor, pentru ruși însemnul ar fi secera și ciocanul, pentru americani – un hamburger. Mai mult, banderole ar trebui să poarte și reprezentanții minorităților sexuale.

După alegerile parlamentare din 2011, partidul „Adevărații Finlandezi” a devenit al treilea ca număr de membri în organul legislativ al Finlandei, el fiind reprezentat și de un deputat în Parlamentul European.