Adevărul despre arborii de spaghete din Elveţia! Cum se pot cultiva acasă

De: Nicoleta Nicolae / 31.03.2016, 08:42

 Adevărul despre arborii de spaghete din Elveţia! Cum se pot cultiva acasă
De-a lungul timpului, Ziua Păcălelilor a fost marcată de multe posturi TV, care au pus la cale farse cărora le-au căzut victime milioane de telespectatori.

Una dintre cele mai cunoscute păcăleli de 1 aprilie datează din 1957, fiind ideea unor jurnalişti BBC. Postul britanic de televiziune, care la timpul respectiv era urmărit de opt milioane de telespectatori, a difuzat un reportaj despre arborii de spaghete din Elveţia, imaginile arătând oameni care culegeau pastele din copaci. Imediat după difuzare, sute de persoane au sunat la redacţie pentru a afla cum pot creşte acasă un astfel de copac. Răspunsul jurnaliştilor a fost simplu: „Luaţi un pumn de spaghete, puneţi-le într-un borcan cu sos de roşii şi rugaţi-vă să le dea rădăcini!”, consemnează ziarulring.ro.

O altă glumă celebră a fost făcută tot de jurnaliştii britanici în 1976. În dimineaţa zilei de 1 aprilie, la postul de radio BBC 1, astronomul Patrick Moore anunţa că la ora locală 9.47 urmează să aibă loc un eveniment cosmic extrem de rar: alinierea planetelor Pluto şi Jupiter. Moore susţinea că, în acel moment, gravitaţia de pe Pământ va fi micşorată şi i-a invitat pe toţi ascultătorii ca la ora 9.47 să sară în sus pentru a experimenta straniul fenomen. La 9.48, sute de persoane au sunat la redacţie pentru a descrie cum, preţ de câteva clipe, au simţit că plutesc.