Adevărul despre moartea lui Sergiu Nicolaescu. Misterul din spatele ultimei dorinţe

De: Cristiana Trifu / 29.01.2018, 11:23
Adevărul despre moartea lui Sergiu Nicolaescu. Misterul din spatele ultimei dorinţe
Ioan Cărmăzan, unul dintre cei mai apreciaţi regizori români, scriitor şi profesor universitar, vorbeşte despre vasta sa experienţă şi despre poveştile incredibile din viaţa sa, în cadrul emisiunii ”Dincolo de aparenţe” de la Antena Stars.

Ioan Cărmăzan, care a fost bun prieten cu Sergiu Nicolaescu, susţine că acesta era un ateu nedeclarat şi mereu şi-a exprimat dorinţa de a fi incinerat.

”Nici eu nu sunt un tip habotnic, religios. Eu cred că el era ateu nedeclarat. Când s-a trezit din prima operaţie pe creier, primul om pe care l-a sunat am fost eu.  Am glumit şi l-am întrebat dacă voia să plece aşa, fără să-şi ia la revedere. (…) A doua oară a plecat prea repede. Eu am acceptat tot ce a spus soţia lui, ea îi purta numele şi ştia mai bine. El mi-a spus mie asta odată, mai demult, când ne uitam la o înmormântare.  Mi-a zis ‘băi, Ioane, ai grijă, mie să nu mi se întâmple povestea asta`. Şi când eram odată la mare mi-a spus că de acolo trebuie să arunc cenuşa. Astea erau momente în care el era încă putere. El i-a spus probabil nevestei şi probabil aşa a fost mai bine. Am avut mari probleme cu oameni care voiau să se arunce peste sicriu. Eu pot spune că atunci, la moartea lui, pentru prima oară în viaţa mea am devenit religios. Am vrut să nu fie niciun incident, nicio răutate, să fie cu smerenie. Să-i pot uşura trecerea în lumea de dincolo”, mărturiseşte Ioan Cărmăzan în cadrul emisiunii ”Dincolo de aparenţe” de la Antena Stars.