Adevarul gol-golut

Apropo.ro / 11.12.2001, 19:42
Adevarul gol-golut
Multe din problemele sexuale se pot rezolva prin simpla informare precisa despre ceea ce inseamna sexualitate, prin convingeri si atitudini realiste fata de sexualitate si fata de schimbarile ce pot apare in timp. Feriti-va de prejudecati !Se spune ca ... un barbat adevarat o face de ... ori pe zi


Multe din problemele sexuale se pot rezolva prin simpla informare precisa despre ceea ce inseamna sexualitate, prin convingeri si atitudini realiste fata de sexualitate si fata de schimbarile ce pot apare in timp. Feriti-va de prejudecati !

Se spune ca … un barbat adevarat o face de … ori pe zi !

Adevarul este ca … nu poti stabili un orar pentru cat de des sa faci dragoste ! Daca crezi ca TREBUIE sa o faci de „n” ori si nu-ti iese, s-ar putea sa-ti pierzi increderea in tine si in posibilitatile tale. De fapt orice act sexual este determinat de numerosi factori, unii controlabili, altii nu.

Pentru ca un act sexual sa fie reusit este nevoie de dorinta, dispozitie si atractie din partea ambilor parteneri, cu aproape aceeasi intensitate si in acelasi moment.

Este normal ca frecventa actelor sexuale sa varieze foarte mult, in functie de acesti factori. Cateodata, intr-o relatie, pot apare momente de nesincronizare … el vrea, ea nu si invers, ea vrea, el nu poate … Nu faceti o tragedie din acest lucru ! Este bine sa se stie ca exista diferente intre felul in care fetele si baietii raspund dorintei sexuale : se pare ca baietii sunt mai repede gata pentru un act sxual, spre deosebire de fete, carora le este necesar ceva mai mult timp de la dorinta si pana la realizarea actului sexual. Daca nu sunteti amandoi, in acalasi timp, nu trebuie sa dai vina nici pe tine, nici pe partener, ci sa-i impartasesti problemele tale, cautand o rezolvare IMPREUNA.

Aproape toti avem indoieli privind felul in care aratam. Ceea ce este important sa intelegi este ca nu trebuie sa ai un corp perfect pentru ca partenerul tau sa se simta atras de tine si sa-i placa foarte tare sa faca dragoste cu tine.

AMANDOI trebuie sa ajungeti, in timp, la o intelegere reciproca despre cat de des sa faceti dragoste. Impreuna, amandoi …

Se spune ca … un act sexual reusit este ceva care vine de la sine, precum mersul sau clipitul

Adevarul este ca …nimic nu vine de la sine ! Desi uneori pare de necrezut, o relatie sexuala implinita cere efort si implicare din partea ambilor parteneri. Atractia sexuala este un raspuns natural al corpului nostru dar nu intotdeauna duce la satisfactii depline. Pentru a atinge acest moment, de fiecare data unic, este nevoie de mai multe lucruri : este nevoie sa avem informatii corecte inca de cand suntem foarte tineri. Spun acest lucru pentru ca multora dintre copii li se transmit, de catre parinti, de catre prieteni mai varstnici, unele informatii care, mai tarziu, le pot afecta atitudinea lor naturala fata de sex, le pot creea inhibitii, este nevoie sa fim, permanent, receptivi la nou si mai ales sa fim deschisi la sugestiile ce vin din partea partenerilor nostri, este nevoie sa invatam sa comunicam cu partenerii nostri fiindca o relatie sexuala incitanta, care sa ne satisfaca pe deplin, cere efort si implicare din partea ambilor parteneri, este nevoie sa nu lasam ca trecerea timpului sa aduca rutina si plictiseala in relatia noastra sxuala, ci sa gasim, impreuna cu partenerul, felul in care sa o mentinem incitanta si interesanta.continuare: seximus.ro