Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, a murit din cauza infectării cu SARS-CoV-2

De: Ana Obretin / 08.03.2021, 09:38
Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, a murit din cauza infectării cu SARS-CoV-2

Muzicianul Adi Bărar, fondatorul trupei Cargo, a murit la vârsta de 61 de ani, în noaptea de duminică spre luni, în urma infectării cu SARS-CoV-2.

Artistul era internat în Spitalul Judeţean Timişoara din 23 februarie, când a fost adus în stare gravă.

„Aşa intens cum a trăit toată viaţa pe scenă, alături de public, înconjurat de gândurile voastre bune, aşa a luptat până azi! Dumnezeu să te odihnească, Adi Bărar! ‘Şi de-o fi şi eu să mor/ Nu vreau să vă întristaţi!/ Să cântaţi şi să jucaţi, până în zori/ Şi dacă din când în când/ O să mă primiţi în gând/ Voi fi aproape de voi!'”, au scris colegii din trupa Cargo pe contul de Facebook.

Adi Bărar a fost chitarist, compozitor și producător muzical. El a fondat trupa de rock Cargo în 1985. Pe lângă piesele create pentru Cargo, Adi Bărar a compus pentru numeroși alți artiști, dar și muzică de film, generice și pentru scurtmetraje.

În 2015, trupa Cargo a primit Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler din partea preşedintelui Klaus Iohannis, „pentru contribuţia deosebită la promovarea muzicii rock în România şi îmbogăţirea patrimoniului acestui gen muzical”.

CITEȘTE ȘI: Larry Flynt, fondatorul revistei Hustler și militant pentru dreptul la libertatea de exprimare, a murit 

Chick Corea, pionier al muzicii jazz, a murit la 79 de ani 

Foto: Facebook/ Cargo