Adi Ilie a pierdut un hotel

Apropo.ro / 16.01.2002, 08:00
Adi Ilie a pierdut un hotel
Dupa Ruia, atacantul Valenciei a vrut sa mai cumpere si hotelul Alunis. A fost învins însa de sforariile unor mahari locali, sprijiniti de influenta PSD. Desi a pus la bataie doua milioane de dolari ca sa renoveze cladirea, Adrian Ilie a fost refuzat de SC Poiana Brasov SA. Aceasta a

Dupa Ruia, atacantul Valenciei a vrut sa mai cumpere si hotelul Alunis. A fost învins însa de sforariile unor mahari locali, sprijiniti de influenta PSD. Desi a pus la bataie doua milioane de dolari ca sa renoveze cladirea, Adrian Ilie a fost refuzat de SC Poiana Brasov SA.

Aceasta a preferat sa se asocieze cu o firma brasoveana, Oxigen-Serv B&B SRL, care s-a angajat sa investeasca în hotel doar 350.000 de dolari.

Dupa Gica Popescu, a venit rîndul lui Adrian Ilie sa se loveasca de piedicile intereselor de partid. „Cobra” încearca de peste trei ani sa cumpere hotelul Alunis, vecin cu Ruia, pe care l-a modernizat investind aproape doua milioane de dolari. Zadarnic: hotelul a fost dat unei firme brasovene pe nimic. Gica Popescu s-a batut cu caracatita de la SC Poiana SA timp de cîtiva ani pentru a cumpara cu banii jos hotelul Piatra Mare. În 2000, el a sfîrsit prin a renunta si la hotel, si la „nationala” de fotbal

Dupa Gica Popescu, un alt international român, Adrian Ilie, a fost îngenuncheat de mafia hotelurilor din Poiana Brasov. „Cobra” a pierdut practic batalia privind obtinerea proprietatii asupra hotelului Alunis, situat chiar lînga Ruia, ce-i apartine deja fotbalistului Valenciei. Sperantele sale se leaga acum de o interventie în forta a Guvernului, cu scopul de a desfiinta asocierea dintre SC Poiana Brasov SA (administratorul hotelurilor cu capital de stat din statiunea amintita) si firma Oxigen Serv B&B Brasov. Misiunea „Cobrei” va fi însa dificila, întrucît unul dintre cei doi beneficiari ai acestui tip de privatizare, Adrian Boeriu, este membru marcant al partidului de guvernamînt!

Multe cereri, nici un raspuns

Ciudateniile au început la scurt timp dupa ce hotelul a fost scos la privatizare de catre administratorul sau, SC Poiana Brasov SA. Ion Matei, socrul lui Adrian Ilie si totodata omul care se ocupa de afacerile fotbalistului, povesteste: „Adi si-a dorit foarte mult sa ia si Alunisul si sa faca aici un adevarat complex, care sa includa si un teren de antrenament cu gazon artificial, sa se poata juca si iarna, precum si doua terenuri de tenis. Voiam sa atragem echipe în pregatiri, sa le punem la dispozitie toate conditiile de care au nevoie: sala de forta, de masaj, sauna, jacuzzi.

Din pacate, hotelul respectiv a fost dat înca din august unei alte persoane, despre care nu stim cine este, dar am auzit ca ar fi o persoana importanta din cadrul PSD Brasov. Noi am depus înca din 1998 cereri la Ministerul Turismului, la societatea Poiana Brasov si la Fondul Proprietatii de Stat, dar degeaba, n-am primit nici un raspuns. Macar sa ni se fi spus ca nu sîntem acceptati pentru cutare sau cutare motiv, dar nici macar un raspuns n-au catadicsit sa ne dea. Si, atentie, Adi era dispus sa investeasca în Alunis peste doua milioane de dolari, nu 200.000 sau 300.000 de dolari cît au promis cei care l-au luat”.

„Din gura, Agathon ne-a dat mereu dreptate”

Chestionat daca nu a discutat si cu ministrul turismului, Dan Matei Agathon, cunoscut fiind ca în momentul în care a preluat postul acesta a promis ca-i va atrage spre turism pe sportivii valorosi care vor dori sa investeasca, socrul „Cobrei” a spus: „Ba am fost si la domnul Agathon, si de fiecare data ne-a dat noua hotelul! Ne-a zis: . Numai ca în realitate lucrurile n-au stat deloc asa”.

Cu jalba la primul-ministru

Ion Matei crede ca singura solutie a ramas aceea de a apela la seful Guvernului, Adrian Nastase. „Dînsul pare hotarît sa intre puternic în tot ce înseamna coruptie, chiar si din rîndul partidului pe care-l conduce, de aceea ne punem sperante în dumnealui. Din punct de vedere legal si moral, primul-ministru poate decide ca hotelul Alunis nu s-a dat celui dispus sa investeasca mai mult, ca s-a facut o privatizare ilegala si, deci, poate s-o anuleze”.

Adrian Ilie s-a abtinut deocamdata de la prea multe comentarii. El intentioneaza ca în zilele urmatoare sa-i trimita lui Adrian Nastase o scrisoare deschisa, un protest la adresa a ceea ce i s-a întîmplat în Poiana Brasov.
Sursa:www.prosport.ro