adidas lanseaza mingea oficiala 2006 FIFA World Cup™

Apropo.ro / 13.01.2006, 14:17
adidas lanseaza mingea oficiala 2006 FIFA World Cup™
adidas a lansat oficial noua minge de fotbal a Campionatului Mondial de Fotbal 2006. adidas +Teamgeist™ introduce o noua configuratie cu 14 fatete, reducand suma punctelor de atingere a trei fatete cu 60% si lungimea totala a liniilor fatetelor cu peste 15%, formand un exterior

adidas a lansat oficial noua minge de fotbal a Campionatului Mondial de Fotbal 2006. adidas +Teamgeist™ introduce o noua configuratie cu 14 fatete, reducand suma punctelor de atingere a trei fatete cu 60% si lungimea totala a liniilor fatetelor cu peste 15%, formand un exterior neted si perfect rotund permitand jucatorilor semnificative imbunatatiri in acuratete si control.

Mingea oficiala a Campionatului Mondial de Fotbal este proiectata in alb si negru, culorile traditionale ale echipei nationale de fotbal a Germaniei si accentuata cu auriu, culoarea folosita la Trofeul Cupei Mondiale FIFA. Numele „+Teamgeist™” este bazat pe cea mai importanta caracteristica pe care fiecare jucator trebuie sa o aiba pentru a ridica un trofeu: spiritul de echipa!

Numai mingiile cu o suprafata perfect rotunda si neteda raspund conform asteptarilor cand sunt lovite. Cheia performantei atinse de aceasta minge este constructia revolutionara cu 14 fatete. Aceasta configuratie inovativa darama numarul punctelor de atingere a trei fatete la 60% (de la 60 la 24) si lungimea totala a liniilor fatetelor este redusa cu peste 15% ( de la 400.05 cm la 333.93 cm).

Tehnologia Thermal Bonding, pe care adidas a introdus-o cu succes in 2004, a fost gandita sa ofere mingiei +Teamgeist™ calitati de performanta de negasit la alta minge. Testele intensive comparative de la Universitatea Loughborough din Anglia si in laboratorul adidas din Scheinfeild, Germania, au oferit dovezi ca performanta +Teamgeist™ este de nedepasit.

Noua adidas +Teamgeist™ este de asteptat sa bata toate recordurile de vanzare si va fi disponibila in reteaua globala din 10 decembrie 2005.

Experienta adidas in fotbal este de neegalat. adidas a inceput pentru prima data sa produca echipament sportiv pentru fotbal in 1963 si acum este producatorul numarul unu din lume, intotdeauna in pas cu tehnologia. adidas a oferit mingi oficiale la toate competitiile majore UEFA si FIFA din 1970 si va fi de asemenea partenerul oficial si furnizorul mingiilor pentru Cupa Mondiala FIFA din 2010 si 2014.

In plus, adidas deja intentioneaza sa prezinte inovatii revolutionare ale mingiilor pentru Cupa FIFA 2010 din Africa de Sud.

adidas Teamgeist combina traditia si inovatia. Mingea este proiectata in alb, negru si auriu, culorile fotbalului german si ale Cupei Mondiale FIFA.

Primul jucator care a ridicat Trofeul Cupa Mondiala FIFA, cum este cunoscut astazi, a fost actualul presedinte al Comitetului de Organizare, Franz Beckenbauer. In 1974 a fost introdus noul trofeu de aur de 18 carate, mingea folosita era alb si negru, Franz Beckenbauer fiind capitanul echipei germane.

Ca un tribut al gazduirii celor mai mari momente din fotbalul german si al uniformelor sale traditionale, echipa adidas s-a intors la traditionalul alb si negru ca si culori dominante pentru mingea Cupei Mondiale FIFA. Accentele aurii de pe marginile romburilor ce alcatuiesc mingea sunt inspirate de Trofeul Cupei Mondiale FIFA. Noua forma revolutionara a tabloului de comanda este proiectat astfel incat sa minimizeze colturile si sa creeze un sistem mai omogen in termenii performantei si look-ului.

Liniile stralucitoare ale graficului ce inconjoara forma de elice simbolizeaza miscare si energie. Multumita echipei inovative de designeri de la adidas, Scott Tomlinson din Anglia si Anatol Just, din Germania, Teamgeist combina tot ceea ce e nevoie pentru a deveni un produs de arta.

Numele „Teamgeist” este bazat pe o caracteristica decisiva pe care orice echipa trebuie sa o aiba pentru a ridica un trofeu de aur: spirit de echipa! La cel mai mare eveniment sportiv din lume, unde staruri din fotbalul din toata lumea se nasc si unde forta individuala, priceperea si puterea sunt celebrate pe cea mai mare scena a lumii, se ajunge si la ceea ce individul vrea sa ofere echipei si la ceea ce echipa e capabila sa faca pentru starurile sale. adidas produce mingii de inalta performanta din 1963 si este lider in productia mondiala de fotbal.

+Teamgeist, cea mai performanta minge produsa vreodata de adidas pana acum, a fost conceputa in peste trei ani de cercetare intensa si dezvoltare. Datorita unui revolutionar tablou de comanda pentru configuratia mingii, jucatorii isi pot arata acum adevaratul talent, intrucat calitatea si caracteristicile de performanta sunt identice de fiecare data cand lovesc mingea.

Echipa inovativa adidas a testat riguros noua minge mai intai in cele mai dure conditii de laborator, mai tarziu cu jucatori profesionisti si cluburi, pe teren.

Testele stiintifice au fost sustinute in acelasi timp de Grupul de cercetare tehnologica sportiva al Universitatii din Loughborough, una din institutiile principale de acest fel din lume. Aceste teste au confirmat ca +Teamgeist de la adidas este mai rotunda, precisa si consistenta decat orice alt competitor de top din categoria mingiilor de fotbal.

FIFA a desemnat un concept de calitate pentru a garanta standardul inalt al mingiilor pentru cei mai buni jucatori din lume: marca „AprobataFIFA”, obtinuta numai in urma unei serii de teste dure. Testele realizate in laboratoarele adidas din Scheinfelsd si la Centrul de Testare al Universitatii Loughborough au demonstrat ca adidas Teamgeist nu doar intruneste standardele „Aprobat FIFA”, ci le depaseste practic pe fiecare dintre ele.

Piciorul robotic:

Laboratorul de fotbal adidas din Scheifeld testeaza un picior robotic de inalta tehnologie care e folosit pentru o varietate de teste pentru mingii. Masina este capabila sa repete o lovitura identica in exact acelasi unghi si cu exact aceeasi viteza si putere, in mod repetat.

Teste intensive realizate cu piciorul robotic arata ca +Teamgeist este cu 30% mai precisa decat orice minge de top a competitiei testata. O camera de mare viteza este montata paralel cu zona de impact pentru a analiza impactul mingiei. Noul tablou de comanda al configuratiei, cu mai putine cusaturi, face ca mingea sa performeze mult mai uniform, indiferent unde este lovita mingea.

Testul circumferintei:

O circumferinta consistenta e importanta pentru a ingadui un optim control in timpul driblingului sau in timpul meciului de fotbal. Pentru a calcula media circumferintei, fiecare minge este masurata la 10 puncte diferite. Standardul Aprobat FIFA: 68.5 cm – 69.5 cm adidas Teamgeist: 69.0 cm – 69.25 cm

Test permanent de rotunjime:

Numai o minge perfect rotunda ii permite unui jucator sa-si foloseasca la maxim talentul. Cu cat sfera este mai perfecta, cu cat mai echilibrata va fi o minge in zbor, cu atat mai inalta va fi acuratetea si precizia zborului sau. Forma noua a tabloului de comanda armonizeaza energia deplasarii si minimizeaza suma colturilor, in timp ce tablourile mai largi permit o suprafata de lovit mai curata. Diametrul mingiei este masurat in 16 locuri diferite, dupa care media este calculata. Diferenta dintre cel mai mare si cel mai mic diametru trebuie sa fie in limite foarte stricte. Standardul Aprobat FIFA: max 1.5% diferenta adidas Teamgeist: max 1.0% diferenta

Testul absorbtiei apei:


O minge uda si grea se comporta diferit fata de una uscata. Zboara prin aer mai incet, are un balans mai usor si este mai dificil sa se clatine. Tehnologia adidas Thermal Bounding face ovirtual un fotbal hidrofug. Drept rezultat noua minge arata o caracteristici de o performanta complet omogena pe timpul jocului in conditii uscate sau ude.

Pentru testul de absorbtie al apei, mingea este presata si rotita intr-un container cu apa de 250 de ori, dupa care mingea va fi cantarita. De asemenea apa va fi cantarita inainte si dupa se realizeaza testul. Standardul aprobat de FIFA: Absorbtia apei: nu mai mult de 10% crestere in greutate

Adidas Teamgeist: absorbtia apei: nu mai mult de 0,1% crestere in greutate Testul gre

utatii perfecte (420-445 grame)
Orice meci profesionist este jucat cu un numar de mingi. Aceste mingi diferite trebuie sa performeze la fel. Consistenta in greutate este cruciala. Daca mingea este prea usoara sau prea grea, se va putea misca in mod neasteptat in zbor.

Standardul aprobat de FIFA: greutate intre 420 si 445 grame Adidas Teamgeist: greutate intre 441 si 444 grame

Testul formei si marimii de retentie:


Pe durata unui meci mingea este lovita de aproximativ 2000 de ori. Oricum, in ultimele minute ale jocului, mingea trebuie sa performeze in mod identic cu modul in care a facut-o in primele minute.

Pentru a testa forma si marimea retentiei, mingea este lansata spre un perete de metal de 2000 de ori cu 50 km/ora pentru a fi aprobata de FIFA. Dupa acest test, sunt permise schimbari minime de presiune a aerului si rotunjime si supapa de aer trebuie sa ramana nestricata.

Standardul aprobat de FIFA: 2000 rotiri cu 50 km/ora Adidas Teamgeist: 3500 rotiri cu 50km/ora Testul bataii:

Testul bataii a fost dezvoltat de adidas pentru a garanta calitatea inalta si durabilitatea suprafetei printate, unicul design si look al mingiei. Adidas Teamgeist este prima minge care are o completa tehnologie de print, oferind mingiei cea mai buna si puternica suprafata de material si garantand ca mingea este mai durabila si imi mentine look-ul unic mai mult timp.

Testul ricoseului uniform:


Jucatorii trebuie sa poata anticipa cum va raspunde mingea la o pasa ce trebuie preluata cu pieptul, coapsa sau piciorul. Pentru acest test mingea este aruncata de 10 ori intr-un perete de metal de la o inaltime de 2 metri. Diferenta dintre cea mai inalta si cea mai joasa saritura nu trebuie sa fie mai mult de 10 cm.

Standardul Aprobat de FIFA: nu mai mult de 10 cm

Adidas Teamgeist : nu mai mult de 2 cm, 143-145 masurat la 20 C, 135-136 masurat la 5C

Testul pierderii de presiune :


Daca mingea pierde aer in timpul jocului, va fi dificil de prezis si ar putea sa nu raspunda corect, facand pasele lungi si incrucisarile adanci aproape imposibile.

Pentru acest test, mingea este umflata complet si dupa trei zile este masurata presiunea aerului. Nu trebuie sa fi pierdut mai mult decat un procent specificata al aerului sau.

Standardul aprobat de FIFA: pierdere de presiune max. 20% Adidas Teamgeist: pierdere de presiune max. 11%

La inceputul anilor 1920, Adi Dassler inova si producea cele mai bune produse pentru fotbal din acel timp. Compania pe care a fondat-o se numeste adidas si astazi numele sau este recunoscut in toata lumea. Cu peste 80 de ani de experienta si din pasiune pentru sport, adidas a reusit sa descopere si sa raspunda nevoilor a milioane de jucatori de fotbal din intreaga lume. O inegalabila pasiune pentru fotbal si relatii de colaborare extrem de apropiate cu cei mai buni atleti si echipe din toate timpurile au facut ca adidas sa devina o parte integrala a istoriei fotbalului si principalul brand din lume pentru fotbal.

adidas a inceput sa produca mingii de inalta performanta din 1963 cand majoritatea mingiilor erau grele, maro si greu de lovit. Cand FIFA a ales adidas ca furnizor pentru mingea oficiala pentru Cupa Mondiala FIFA din Mexic, compania deja devenise brandul principal de fotbal al lumii.

adidas Telstar
1970 Cupa Mondiala FIFA, Mexic


Ca toate celelalte mingii din acea vreme, adidas Telstar era realizata in intregime din piele. Totusi, spre deosebire de orice alta minge avea 32 de paneluri, 12 pentagoane negre si 20 hexagoane albe, creand cea mai rotunda sfera din acele timpuri.

Designul revolutionar al mingiei Telstar a scris istoria fotbalului: a fost prima minge alba decorata cu pentagoane negre. Cupa Mondiala FIFA din Mexic a fost prima competitie televizata live si revolutionarul design al mingiei Telstar, numele deriva de la „Steaua Televiziunii”, a facut mingea mai vizibila pe televizoarele alb-negru. Pana in aceasta zi, mingea adidas Telstar ramane arhetipul mingiilor de fotbal din lume.

adidas Telstar si adidas Chile
Cupa Mondiala FIFA,Germania, 1974


2 mingii adidas au fost folosite in Germania in 1974. Telstar a aparut cu noi branduri negre inlocuindu-le pe cele aurii. si, construind pe succesul adidas Telstar, adidas a introdus o noua versiune in intregime alba numita adidas Chile ( dupa o minge in intregime alba folosita in Chile in 1962). Materialele si tehnica folosita pentru Telstar si Chile au fost identice cu cele folosite 4 ani mai devreme.

adidas Tango
Cupa Mondiala Fifa, Argentina, 1978


In 1978 designul mingiei de fotbal inregistreaza o noua revolutie prin introducerea modelului adidas Tango. Inca o data adidas a creat ceea ce va deveni „o minge de fotbal cu design clasic”. 20 de paneluri cu triade au creat o impresie optica a 12 cercuri identice. Pentru urmatoarele 5 competitii ale Cupei Mondiala FIFA, designul mingiei a fost bazat pe acest aspect. Tango a adus o imbunatatire a calitatilor de rezistenta la vreme si s-a inspirat din adanca pasiune, emotie si eleganta a Argentinei.

adidas Tango Spania
Cupa Mondiala FIFA, Spania, 1982


Forma initiala a modelului Tango din 1978 a fost usor schimbat in 1982. Totusi, Tango Spania a adus o majora inovatie tehnologica. Modelul Tango Spania, realizat tot din piele, a adus revolutionarele cusaturi plumbuite, rezistente la apa. Acest lucru a redus drastic capacitarea de absorbtie a apei de catre minge, minimizand astfel cresterea in greutate pe timpul unui meci in conditii de umezeala.

adidas Azteca
Cupa Mondiala FIFA, Mexic, 1986


Mingea Cupei Mondiale din 1986 a revolutionat mingiile de fotbal si productia de tehnica de fotbal.
adidas Azteca a fost prima minge sintetica din istoria mingiilor Cupelor Mondiale FIFA. Folosirea de material sintetic a crescut durabilitatea mingiei si a minimizat absorbtia apei. Cu performanta sa de neatins pe teren dur, la mare altitudine si in conditii de umezeala, Azteca a reprezentat un pas imens inainte pentru fotbal.
Designul sau elegant si elaborat a fost inspirat de arhitectura si pictura murala a civilizatiei aztece.

adidas Etrusco Unico
Cupa Mondiala FIFA, Italia, 1990


adidas Etrusco Unico a elaborat folosirea in continuare a materialelor sintetice, creand prima minge care sa contina un strat intern de spuma neagra de polyuretina, oferind o rezistenta completa la apa, realizand o minge mai rapida decat orice alt model realizat vreodata. Numele si designul complicat si-au luat inspiratie din istoria magnifica a Italiei si din influentele si arta Etruscilor. Trei lei etrusci decorau fiecare din cele 20 de triade ale modelului Tango.

adidas Questra
Cupa Mondiala, USA, 1994


In 1994 adidas a introdus prima minge de inalta tehnologie, strat de inalta energie din spuma alba de polyetilena. Acest strat a facut modelul Questra mai moale la atingere (mai usor de controlat) si mai usor de lovit pentru viteza mai mare. Inspirat din tehnologia spatiala, rachetele de inalta viteza si de gustul americanilor pentru astre, Questra a stabilit noi standarde de performanta.

adidas Tricolore
Cupa Mondiala FIFA, Franta, 1998


adidas Tricolore a fost prima minge colorata a tuturor timpurilor. Steagul Frantei si culorile nationale (tricolorul) si „cocosul galic”, simbolul traditional al natiunii franceze si al Federatiei de Fotbal, au inspirat numele si designul mingiei.
Mai mult decat atat, adidas Tricolore a oferit un strat de „spuma sintactica” – o matrice subtire si regulata, compusa din GAS FILLED, incheiate individual si micro baloane de inalta durabilitate. Spuma sintactica a imbunatatit durabilitatea mingiei, energia la intoarcere si a facut-o mai controlabila.

adidas Fevernova
Cupa Mondiala FIFA, Korea – Japonia, 2002


adidas Fevernova a fost prima minge care a depasit modelul traditional Tango introdus in 1978. Look-ul colorat si revolutionar a fost in intregime bazat pe cultura asiatica. Fevernova a folosit un strat de spuma sintactica care a oferit mingiei caracteristici superioare de performanta cu un triplu strat, knitted chassis, permitand un zbor mai precis de fiecare data.

adidas Match Ball


A 10 a minge adidas pentru Cupa Mondiala FIFA va prezenta o alta revolutionara inovatie in termenii designului si performantei pentru cel mai mare eveniment sportiv.

Noua minge adidas va fi oficial prezentata pe 9 decembrie 2005, pentru Cupa Mondiala FIFA din Leipzig, Germania. De pe 10 decembrie 2005 si in continuare noua minge adidas va fi disponibila in reteaua din intreaga lume.

www.2activePR.ro

Tags: