adidas Originals primavara / vara 2006

Apropo.ro / 23.02.2006, 16:43
adidas Originals primavara / vara 2006
adidas Originals a lansat colectia de primavara / vara 2006 in cadrul unui show incitant si neobisnuit, marcand o noua etapa in evolutia Originals. Evenimentul, desfasurat in Berlin, in interiorul unui tren special adidas, a reunit 400 jurnalisti din toata lumea, fani adidas si VIP-uri.

adidas Originals a lansat colectia de primavara / vara 2006 in cadrul unui show incitant si neobisnuit, marcand o noua etapa in evolutia Originals. Evenimentul, desfasurat in Berlin, in interiorul unui tren special adidas, a reunit 400 jurnalisti din toata lumea, fani adidas si VIP-uri. Invitatii au fost plimbati prin centrul Berlinului in timp ce s-au prezentat cele 35 de tendinte ale urmatorului sezon, pentru femei si barbati.

adidas Originals primavara / vara 2006 este o colectie de strada de mare impact, cele 5 teme majore ale noii colectii fiind inspirate de emotii si culori.

adidas a devenit un important fashion icon in lifestyle-ul urban, impunand stiluri si atitudini. Temele noii colectii Originals imbina tehnologia sportiva cu noile tendinte de strada, aducand in atentie stiluri clasice fara estimare temporala.

Colectia SS06 te invita la o plimbare prin temele colectiei Alergare, Cupa Mondiala, Pistol Pete si Coastal, pentru a dezvalui cum tehnologia sportiva si-a facut loc permanent de pe pista si stadion pe strada, pentru a se transforma in stiluri urbane nealterate.

Bucura-te de plimbare!

Alergare (Running)
Prima oprire este in 1984, la debutul celor mai bune trei modele de incaltaminte de alergat facute vreodata. Micropacer, Rising Star si LA Trainer – modelele revolutionare care au ajuns sa simbolizeze dedicarea cu care adidas s-a implicat in imbunatatirea performantei atletice. Chiar si peste 20 de ani aceste stiluri vor exista, provocand un sentiment intens de dorinta. In 2006 adidas lanseaza un pachet complet inspirat de aceste repere de inalta semnificatie.

Cupa Mondiala – Cele mai glorioase momente
Urmatoarea oprire este Cupa Mondiala. Va amintiti de „Mana lui Dumnezeu” a lui Maradona cand i-a invins cu o singura mana pe englezi in 1986? Sau de Roger Milla din Camerun dansand cu bara steagului in Italia in Â’90? De „Golul Wembley goal” al lui Geoff Hurst in Â’66? Lista este nesfarsita, amintirele eterne. In iunie 2006 Germania va gazdui Cupa Mondiala FIFA si noi legende se vor naste. Fiind brandul numarul 1 in fotbal, adidas va sarbatori. Marete vremuri.

Pistol Pete
Doborand aproape toate recordurile de scor la baschet in colegiu, inainte de a deveni unul dintre primii 50 de jucatori de top de la NBA, Pete Maravich a fost primul om de spectacol de la NBA. American veritabil, el a fost poreclit „Pistol Pete” de la stilul sau „din sold” si renumit pentru talentul sau in a manui mingea. In colectia SS06 adidas Originals relanseaza Pro Model Org, (gheata pe care Pete a purtat-o de multe ori pentru echipa Atlanta Hawks in anii ’70) si aparatura inspirata de Campusurile de vara pentru baschet ale lui Pistol.

Coastal
Ultima oprire. De la patinaj, surf si calarie la muzica si arta, stilul costal poate fi gasit, nu doar pe plaje si rampe, ci si in inregistrari si studii despre arta. Este un stil de viata unit cu celelalte prin creativitate. Si adidas Coastal sarbatoreste acest lucru. Toate stilurile si elementele sunt create cu autenticitatea adidas si sunt exemple ale inspiratiei costale.

adidas „1”, cel mai avansat pantof al tuturor timpurilor

adidas a introdus cel mai avansat pantof al tuturor timpurilor. Timp de trei ani acest proiect a fost strict secret, fiind cunoscut doar de cativa reprezentanti adidas.

Numit „1”, pantoful ofera protectie inteligenta prin ajustare automata si continua. Acest lucru este posibil prin actionarea asupra pernutei de protectie a unui senzor si a unui magnet. Nivelul de protectie (prea slab sau prea ferm) este procesat printr-un mic computer si se adapteaza printr-un motor cuplat la un sistem de cabluri, pentru a oferi protectia corecta in timpul alergarii.

Acest mecanism inovator functioneaza ca un reflex nervos uman. Nervul este un sistem senzorial magnetic, senzorul fiind chiar sub calcaiul alergatorului, in timp ce magnetul se afla la capatul talpei intermediare. La fiecare impact acest senzor inregistreaza distanta de la un capat la celalalt al talpei intermediare (acuratetea de 1 mm), masoara compresia si stabileste nivelul de realizare al protectiei. Astfel, aproape 1000 de citiri pe secunda sunt preluate si transmise la „creierul” pantofului.

„Creierul” pantofului este de fapt un microprocesor capabil sa efectueze 5 milioane de calcule pe secunda. Un software scris special pentru pantof compara mesagele privind compresia primite de la senzor intr-o zona presetata si intelege daca pantoful este prea moale sau prea ferm. In momentul in care a determinat nivelul corect de protectie, trimite o comanda la „muschiul” pantofului pentru a face o schimbare.

„Muschiul” pantofului este reprezentat de un motor condus printr-un sistem de cabluri. Motorul, gazduit in midfoot, primeste instructiuni de la „creier” si se adapteaza miscand un surub care largeste sau ingusteaza un cablu. Acest cablu este atasat pe peretii pantofului si securizat printr-un element protector din plastic. Cand cablul este scurtat, elementul protector este comprimat si devine foarte mic, iar cand cablul este mai lung permite elementului protector o compresie mai larga, facand pantoful mai usor de purtat. O baterie mica, care poate si inlocuita si dureaza 100 de ore de alergat (durata normala a unui pantof), reprezinta puterea motorului. Schimbarile sunt graduale si au loc automat, astfel incat purtatorul pantofului nu va avea probleme pe tot parcursul alergarii.

2activePR