Adina Buzatu a debutat cu dreptul în teatru

Apropo.ro / 01.10.2012, 13:20
Adina Buzatu a debutat cu dreptul în teatru
Costumele din piesa “Boeing Boeing”, lăudate de profesioniştii scenei româneşti.

Cu mari emoţii, dar şi cu o doză de entuziasm pe măsură, Adina Buzatu a acceptat invitaţia de a se implica pentru prima dată, în cariera ei, într-un proiect teatral. In scurt timp, cu multă muncă, o atenţie aproape obsesivă la detalii şi o înţelegere perfectă a personajelor, stilista a reuşit să creeze costumele pentru piesa de comedie „Boeing Boeing” de Marc Camoletti în aşa fel, încât să stârnească încântarea şi deliciul publicului, dar şi pe cea a profesioniştilor din teatru.

Adina Buzatu, Horia MoculescuLa avanpremiera spectacolului regizat de Şerban Puiu, pe o traducere adaptată de Irina Margareta Nistor, care a avut loc vineri seară la sala Epika din cadrul Grand Cinema Băneasa Shopping City, Adina Buzatu a fost aplaudată minute în şir la scenă deschisă, alături de protagoniştii piesei (Maria Buză, Tania Popa, Monica Davidescu, Alexandra Velniciuc, Bogdan Stanoevici şi Marius Gilea) pentru contribuţia adusă la succesul piesei prin conceperea costumelor. Nu doar publicul larg a remarcat aportul Adinei la dinamica piesei şi conturarea personajelor, ci şi profesioniştii teatrului românesc.

Piesa de teatru Actriţa şi dramaturgul Rodica Popescu Bitănescu a ţinut să precizeze că nu a văzut de mult în teatru costume de asemenea fineţe şi rafinament. „Costumele sunt superbe şi avantajează foarte mult actorii. A fost o adevărată plăcere să le priveşti. Totul a fost făcut cu cap, atât pe fizicul fiecărui actor în parte, cât şi pe personaj. Nişte costume profesioniste cu adevărat. Ea, Adina, a înţeles foarte bine că trebuie să realizeze costumele pe personaj şi nu a căzut în capcana în care cad de obicei persoanele care vin din lumea modei, aceea de a creea costume de dragul costumelor. De multă vreme nu mi-a fost dat să văd aşa costume frumoase şi adecvate rolurilor”, a declarat Rodica Popescu Bitănescu.

Criticul de film, Irina Margareta Nistor a mărturisit că a fost de-a dreptul încântată de felul în care a fost reprezentat din punct vestimentar personajul Robert, amicul necizelat, venit din provincie. Spectator de teatru cu ştate vechi, Gabriel Cotabiţă a remarcat şi el costumele realizate de Adina Buzatu: „Mi-au plăcut foarte mult, au fost în perfectă armonie cu rolurile”.

„Este emoţionant pentru mine să aud vorbe atât de frumoase la adresa muncii mele din partea unor oameni de valoare pe care îi admir şi îi respect din tot sufletul. Reuşita proiectului meu se datorează unei munci în echipă, alături de toţi oamenii mei şi de bunul meu prieten Răzvan Sanda. Partea mea a fost foarte mică, trebuie remarcat că distribuţia este excepţională, la fel regia şi decorul. Mergeţi la „Boeing Boeing”, ar fi păcat să rataţi o reprezentaţie atât de savuroasă”, a spus Adina Buzatu.

Adina Buzatu, alaturi de Lucian Mandruta si familia luiLa avanpremiera, printre spectatori s-au numarat şi Horia Moculescu, Lucian Mândruţă, Gabriel Cotabiţă, Cătălin Căţoiu, Ozana Barabancea, Lora, Ionuţ Negoiţă şi Florentina Opriş, dar şi Aurelian Temişan şi Lucian Ghimişi, actorii din cealaltă distribuţie a piesei.