Adio, America!

Apropo.ro / 20.06.2006, 14:19
Adio, America!
In maxim trei ani se va decide soarta lui Mitsubishi in America, japonezii luand in considerare chiar si retragerea de pe cea mai mare piata din lume. Anuntul destul de neasteptat a fost facut de Shinichi Kurihara, probabil cu speranta ca vorbele sale nu se vor adeveri vreodata. Pe cand

In maxim trei ani se va decide soarta lui Mitsubishi in America, japonezii luand in considerare chiar si retragerea de pe cea mai mare piata din lume. Anuntul destul de neasteptat a fost facut de Shinichi Kurihara, probabil cu speranta ca vorbele sale nu se vor adeveri vreodata. Pe cand ceilalti producatori asiatici (mai ales Toyota) au ajuns sa puna in pericol pozitia gigantilor cu picioare de lut de peste Ocean, Mitsubishi abia a reusit sa vanda 36.000 de masini de la inceputul acestui an, fabrica pe care o au in SUA abia fiind exploatata (se lucreaza doar intr-un singur schimb).

Astfel, greul urmeaza sa fie dus de noile modele, Outlander si Lancer (acesta din urma bazat pe fantasticul concept Evo X), si de dealerii din America care au anuntat ca vor investi mai mult din profiturile lor in publicitate. Vom vedea daca aceste modele si masuri vor avea efectul scontat, dar este o certitudine ca o eventuala retragere a lui Mitsubishi ar putea avea efecte dezastruoase asupra dezvoltarii companiei pe termen lung.

Citeste mai mult in ProMotor

Tags: