Admitere 2009: Facultati care prelungesc perioada de inscriere

De: Marian Andrei / 20.07.2009, 10:57
Admitere 2009: Facultati care prelungesc perioada de inscriere
Mai multe universitati au prelungit perioada de inscriere, pentru ca locurile puse la dispozitie nu s-au ocupat

Desi oficial perioada in care absolventii de liceu puteau sa-si aleaga facultatea s-a incheiat vineri, 17 iulie, "pe teren" realitatea este putin diferita: facultatile la care locurile nu au fost ocupate in totalitate au decis sa prelungeasca perioada de inscriere cu pana la trei zile.

Deci inscrierile continua azi  la Universitatea din Bucuresti, la Drept si Teologie Baptista, maine – la Stiinte Politice, Geologie si Geofizica, si miercuri – la Fizica.

Si la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza” din Iasi se mai primesc dosare de inscriere si maine, la facultatile Biologie, Chimie, Economie si Administrarea Afacerilor, Fizica, Istorie, Litere, Filosofie si Stiinte Politice.  La Iasi motivul prelungirii perioadei de inscriere este altul: absolventii de liceu nu au avut timp sa-si intocmeasca dosarul.

In alta ordine de idei, anul acesta cea mai "vanata" institutie de invatamant superior este Facultatea de Limbi Straine de la Universitatea din Bucuresti, unde pentru cele zece locuri s-au inscris 823 de persoane.

Aurel Ghimpu, purtator de cuvant al Universitatii Bucuresti spune ca "sa ai 82,3 candidati pe loc e foarte mult!. Anul trecut, pe toata Facultatea de Limbi straine concurenta a fost de 20 de inscrisi pe loc. In top se mai afla Administratia publica, Hidrologia sau Cartografia, unde concurenta este de 18 candidati pe loc".

Tinand cont ca Fizica, Matematica si Chimia sunt codase, cu sub doi candidati pe un loc, rezulta ca si anul acesta tinerii au ales sa se inscrie la facultati "care dau bine” la CV – Administratie Publica, Jurnalism sau Limbi straine.

Â