Adolescenta alergică la mâncare

De: Gabriela Voicu / 19.04.2013, 10:03
Adolescenta alergică la mâncare
Nicole Gray, o adolescentă de 19 ani din Marea Britanie, este alergică chiar și la mâncare și poate muri în orice clipă.

Nicole Gray, o adolescentă din Marea Britanie care suferă de diferite alergii, a fost dusă la spital nu mai puțin de 100 de ori în ultimii trei ani, din cauza unei reacții anafilactice la tipuri obișnuite de mâncare.

Pentru că alergiile ei se schimbă mereu, tânăra de 19 ani nu știe ce este adecvat pentru ea să mănânce, relatează „DailyMail”.

De luni de zile a fost sfătuită să evite alunele, în urma unei puternice reacții alergice la acestea, dar într-o zi a mâncat accidental un produs care conținea alune și nu a suferit efecte adverse.

Nicole Gray

Printre alimentele la care ea este alergică în mod curent se află brânza, siropul de arțar, perele, ibuprofenul, aspirina, dar și șervețelele faciale și anumite tipuri de săpunuri. Serile în oraș sunt periculoase pentru Nicole, pentru că oamenii adesea presupun că ea se află în stare de ebrietate atunci intră în colaps, având o reacție anafilactică.

Aceasta mărturisește: „Dacă nu primesc tratamentul corect mă poate omorî în cinci minute. Nu este un joc, este pe viață și pe moarte și este foarte dificil să trăiești cu asta.”

Nicole a fost diagnosticată cu astm la vârsta de 15 ani, iar la 16 ani a avut prima reacție anafilactică, atunci când a mâncat înghețată cu alune. Din cauza asta, trebuie să poarte mereu cu ea o doză de andrenalină, pe care și-o administrează atunci când este nevoie.