Adolescenta de 15 ani care a ajuns primar

De: Gabriela Voicu / 23.08.2012, 09:56
Adolescenta de 15 ani care a ajuns primar
Bashaer Othman are doar 15 ani și este prima femeie primar al unui oraș cu 9.000 de cetățeni.

Bashaer Othman, o adolescentă în vârstă de 15 ani, a reușit performanța de a fi prima femeie numită în funcția de primar al orașului Allar din Palestina.

Ea ar fi putut să își petreacă vacanta vacanța cu prietenii, în schimb, a optat să țină discursuri, să semneze documente oficiale și să se prezinte la întâlniri civice în noua să calitate de primar al orașului Allar. Programul adolescentei începe devreme, în fiecare dimineață, și are sarcini dintre cele mai variate, exceptând cele de ordin economic.

Timp de două luni, adevăratul primar și ehipa să au cedat sarcinile unei echipe de adolescenți, ca urmare a unui experiment menit a încuraja tinerii.

Motanul Stubbs este primar în Alaska

Bashaer este prima femeie primar al orașului cu 9.000 de cetățeni. La jumătate din mandatul sau, tânăra a reușit să supună atenției Consiliului municipal două proiecte importante, respectiv amenajarea unui parc cu locuri speciale pentru micuți și înființarea unui departament local de pompieri. De asemenea, ea a reprezentat orașul la o întâlnire care a avut loc în Qatar. Însă, tânără consideră că cel mai important proiect pe care ar dori să îl ducă la bun sfârșit ține de crearea cât mai multor locuri de muncă pentru tineri.

Mai are o luna până când mandatul ei va luă sfârșit. Adolescentă vrea să ajungă la universitate și pledează pentru implicarea femeilor în viață civică.