Adolescentele britanice vor operații estetice

Apropo.ro / 05.01.2005, 14:06
Adolescentele britanice vor operații estetice
Aproape jumatate dintre adolescentele britanice declara ca ar vrea sa se supuna unor operații estetice pentru a arata mai bine, arata un sondaj publicat miercuri de revista Bliss, citata de AFP. Dintre cele doua mii de adolescente cu vîrsta medie de 14 ani care au participat la sondajul


Aproape jumatate dintre adolescentele britanice declara ca ar vrea sa se supuna unor operații estetice pentru a arata mai bine, arata un sondaj publicat miercuri de revista Bliss, citata de AFP.

Dintre cele doua mii de adolescente cu vîrsta medie de 14 ani care au participat la sondajul online al revistei, numai 8% se declara mulțumite de felul în care le-a înzestrat natura.

O cincime dintre ele sînt total nemulțumite de felul cum arata. O treime se considera „prea grase”, iar doua treimi estimeaza ca ar trebui sa slabeasca.

Printre factorii de presiune sociala învinuiți pentru aceasta stare de lucruri, cel mai frecvent este citat exemplul starurilor (67%) și ceea ce își imagineaza adolescentele ca ar atrage baieții (65%).

Sondajul evidențiaza o „tragedie a secolului al XXI-lea”, explica Chantelle Horton, redactor-șef al revistei Bliss, specializata pe mondenitați.

Mediafax