Adolf Hitler a avut si o latura sensibila?

Apropo.ro / 14.06.2008, 10:00
Adolf Hitler a visat dintotdeauna sa devina un artist, asa ca in 1907 a plecat la Academia de Arta din Viena. El nu a putut trece insa de...

Adolf Hitler a visat dintotdeauna sa devina un artist, asa ca in 1907 a plecat la Academia de Arta din Viena. El nu a putut trece insa de examene. A incercat si un an mai tarziu, insa tot nu a putut intra la Academie.

Chiar daca este greu de crezut, Hitler a avut si o latura sensibila, si a incercat sa isi arate frustrarile prin pictura.

A realizat numeroase tablouri si carti postale in perioada in care se afla la Viena. Lucrarile sale nu au revolutionat lumea artistica, el fiind catalogat un artist mediocru. A inceput prin a ilustra peisaje din natura, ulterior imitand stilul folosit de scoala germana. A redat prin picturile sale mediul urban, foarte popular la acea vreme, peisaje, portrete, flori, a pictat ce l-a inspirat.

Pictura a fost refugiul sau, dupa o copilarie dura si solitara si o viata dura.

Aveti mai jos cateva din picturile lui Hitler, picturi pe care le-a realizat in diferite perioade de timp, pana in al doilea Razboi Mondial

flori pictate de Adolf Hitler peisaj pictat de Hitler

portret realizat de Hitler caine - portret realizat de Hitler

Oare de ce nu o fi ramas la pictura?

Â