Adormi în fața televizorului? E semn că îmbătrânești!

De: Mihaela Enache / 19.06.2013, 16:30
Adormi în fața televizorului? E semn că îmbătrânești!
Anumite obiceiuri și opinii identifică o persoană peste care anii încep să treacă, unul dintre acestea fiind adormitul în fața televizorului.

Un sondaj realizat pe 2000 de persoane a constatat că 40 cele mai frecvente indicii că îmbătrânești includ luarea papucilor cu tine atunci când mergi la un prieten în vizită și folosirea unor fraze precum: „Nu era așa când eram eu tânăr”.

Sondajul, realizat de specialiștii în asigurări de viață de la Engage Mutual, au descoperit că 8 din 10 oameni cred că ești atât de bătrân pe cât te simți, în timp ce 76% dintre ei intenționează să se bucure de tinerețea lor cât mai mult posibil.

Cu toate acestea, s-a constatat că mai mult de jumătate sunt îngrijorați în privința îmbătrânirii, pierderii memoriei, îmbolnăvirii și deteriorării fizice.

Cercetarea a arătat că aproape jumătate au temeri să nu rămână singuri la bătrânețe și 4 din 10 persoane au declarat că se tem să nu rămână fără bani.

Doar 53% au planuri pentru pensie și 45% au un cont de economii sau un fond de pensii.

Alți indicatori că îmbătrânești includ dificultatea de a utiliza noua tehnologie sau incapacitatea de a ține pasul cu ea.